null Oletko aina halunnut laulaa porukalla Matteus-passion kuoro-osia – nyt sitä voi kokeilla Lauttasaaren kirkossa

Lauri Kyrönseppä osallistuu tuoreena kuorolaisena ensimmäistä kertaa Matteus-passion sing-along-tilaisuuteen.

Lauri Kyrönseppä osallistuu tuoreena kuorolaisena ensimmäistä kertaa Matteus-passion sing-along-tilaisuuteen.

Ajankohtaista

Oletko aina halunnut laulaa porukalla Matteus-passion kuoro-osia – nyt sitä voi kokeilla Lauttasaaren kirkossa

Matteus-passion sing-along-tilaisuudessa Suomen Laulu -kuoro tukee laulullaan niitä, joille teoksen kuorostemmat eivät ole ennestään tuttuja.

Mitä sing-along-tapahtuma sisältää, Suomen Laulu -kuoron jäsen Lauri Kyrönseppä?

– Suomen Laulu esittää tilaisuudessa Matteus-passion kuoro-osat Lauttasaaren seurakunnan kanttorin Hiski Walleniuksen johdolla. Lisäksi mukana on muutama soolo-osuus. Kuoro-osuuksiin voi osallistua myös yleisö. Lauluhalukkaiden toivotaan ottavan mukaan omat nuotit, mutta paikan päälle pyritään järjestämään myös lainanuotteja.

Voiko kuka tahansa osallistua sing-alongiin?

– Laulajalta ei vaadita aiempaa kokemusta, mutta teoksen tunteminen ja nuotinlukutaito ovat avuksi. Kuoro on jaettu ykkös- ja kakkoskuoroon, jotka laulavat yhdessä. Välillä esimerkiksi ylipapit ja opetuslapset käyvät vuoropuhelua keskenään. Kokeneet laulajat tukevat laulullaan niitä, joille teoksen kuorostemmat eivät ole tuttuja.

Mitä odotat tilaisuudelta?

– Olen itse ensikertalainen, koska aloitin Suomen Laulussa marraskuussa. On kiinnostavaa nähdä, miten Bachin teosta käydään läpi sing-alongissa. Teos on minulle tuttu Cantores Minores -poikakuoron ajoilta, ja siinä riittää kyllä laulajalle haastetta. Tämä on samalla kiva startti kuoron harjoituskaudelle, sillä esitämme Matteus-passion kiirastorstaina Johanneksenkirkossa.

– Sing-alongiin kannattaa lähteä kokeilemaan, miltä tuntuu laulaa tällaista suurteosta. Laulaminen yhdessä on aina elämys.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.