null ”Haloo, hallitus, kuuluuko?” – Myllypuron ruokajonosta lähetettiin joululahjatoive päättäjille

Ruokajakelun jono on saatu lyhennettyä paremmalla organisoinnilla.

Ruokajakelun jono on saatu lyhennettyä paremmalla organisoinnilla.

Ajankohtaista

”Haloo, hallitus, kuuluuko?” – Myllypuron ruokajonosta lähetettiin joululahjatoive päättäjille

Myllypuron ruokajonossa rikottaneen tänä vuonna taas käyntiennätys. Jouluaaton aattona ruokaa jaetaan tavanomaista pidempään.

Myllypuron leipäjonossa rikotaan luultavasti tänäkin vuonna käyntiennätys. Viime vuonna käyntejä oli 264 000, mikä oli siihen mennessä enemmän kuin koskaan. Tänä vuonna 12. joulukuuta mennessä leipäjonossa on käyty 262 375 kertaa. Vuodenvaihteeseen mennessä käyntejä kertynee yli 270 000.

Myllypurossa jaetaan ruokaa joka arkipäivä, mutta pääjakopäivät ovat tiistai ja torstai.

– Silloin jaossa ovat kaikki tuotteet. Niinä päivinä kävijöitä on noin 1 500–1 900, kertoo toiminnanjohtaja Sinikka Backman.

Backmanin mukaan viime vuoteen verrattuna väki on lisääntynyt ja jaettavat tavarat vähentyneet. Ulkona kiemurteleva kilometrijono on kuitenkin saatu lyhennettyä paremmalla organisoinnilla. Nykyisin jono on pisimmillään talon seinän mittainen.

Backman huomauttaa, että kaikki leipäjonossa käyvät eivät ole köyhiä. Myllypurossa jaetaan hävikkiruokaa, jota voi tulla hakemaan kuka vain.

– Mutta sydämeni kääntyy, kun täällä käy 90-vuotiaita ja lapsiperheitä. Tänä vuonna on käynyt myös aiempaa enemmän ihmisiä, jotka tekevät vuorotöitä matalapalkka-aloilla, Backman kertoo.

Toiminnanjohtaja Sinikka Backmanin mukaan leipäjonon kävijämäärä on lisääntynyt ja jaettavat tavarat vähentyneet.

Toiminnanjohtaja Sinikka Backmanin mukaan leipäjonon kävijämäärä on lisääntynyt ja jaettavat tavarat vähentyneet.

Backman lähettää Myllypuron ruokajonon nimissä päättäjille joululahjatoiveen: huomioikaa ne ihmiset, jotka ovat kaikkein heikommassa asemassa.

– Hallituksen pitäisi yrittää vähentää niiden määrää, jotka joutuvat käymään leipäjonossa. Mutta tämä asia ei tule kuulluksi. Haloo, hallitus, kuuluko? Ei kuulu.

Viime vuonna Myllypurossa jaettiin ruokaa myös jouluaattona. Tänä vuonna ruokajono on pyhäpäivät kiinni.

– Viime vuonna jouluaaton jako perustui siihen, että kaikki muut järjestöt olivat kiinni. Siinä olisi tullut viikon tauko näille ihmisille, Backman sanoo.

Jouluaaton aattona maanantaina 23.12. ruokaa jaetaan tavanomaista pidempään, kello 8–13. Seuraavan kerran leipäjono on auki perjantaina 27.12. normaalin arkiaikataulun mukaisesti kello 8–11.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.