null Hämeenkylän kirkon oopperamessussa tunnustetaan synnit Macbethin kuolinaarian tahdissa

Tanja Niemelä laulaa Hämeenkylän kirkon oopperamessussa korkeinta äänialaa eli sopraanoa.

Tanja Niemelä laulaa Hämeenkylän kirkon oopperamessussa korkeinta äänialaa eli sopraanoa.

Hyvä elämä

Hämeenkylän kirkon oopperamessussa tunnustetaan synnit Macbethin kuolinaarian tahdissa

Tanja Niemelä lauloi pienenä seurakunnan lapsikuorossa. Sitten oopperamaailma imaisi mukaansa.

Sibelius-Akatemian laulutaiteen opiskelija Tanja Niemelä, mitä Hämeenkylän kirkko tuo mieleesi?

– Olen tehnyt ensimmäiset keikat Hämeenkylän kirkossa, kun lauloin pienenä enkelipuvussa jouluhartauksissa. Kirkko oli täynnä ihmisiä. Lauloin aikoinaan myös seurakunnan lapsikuorossa. Nyt polku kohti laulajan ammattia on kiihtynyt. Oopperamaailma imaisi minut mukaansa jo pienenä, ja oopperalaulajan urasta tuli unelma ja intohimo. Sittemmin olen saanut konsertoida Hämeenkylän kirkossa usein.

Mikä on oopperamessu?

– Messun musiikki on oopperoista. Messussa kuullaan muun muassa osia Giuseppe Verdin oopperoista Kohtalon voima ja Macbeth sekä osia Eero Erkkilän säveltämästä Kalastaja-oopperasta, joka kertoo Jeesuksen elämästä. Mukana on myös Joonas Kokkosen säveltämä Viimeiset kiusaukset. Siitä esitetään Paavo Ruotsalaisen monologi ja lauletaan Paavon virsi.

Miten oopperoiden tekstit taipuvat messun kaavaan?

– Olemme löytäneet oopperoista kohtauksia, jotka sopivat messuun. Esimerkiksi synninpäästössä lauletaan Macbethin kuolinaaria. Macbeth tekee kuolemaa ja laulaa, että hän on tehnyt elämässään paljon vääryyttä ja syntiä ja siitä on maksettava hinta kuolemalla kirottuna miehenä.

– Laulamme messussa alkukielillä. Käännökset italiankielisistä lauluista löytyvät käsiohjelmasta. Siitä voi seurata joka hetken.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

 Oopperamusiikin ystävät kokoontuvat Hämeenkylän kirkolla – asiantuntijana vierailee Suomen Pankin entinen pääjohtaja Erkki Liikanen

Hyvä elämä

Vantaalaisen Hämeenkylän seurakunnan Oopperakerho on perehtynyt lukuisiin oopperoihin kotimaassa ja ulkomailla vuodesta 2009 lähtien.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.