null ”Siinä on henkevää ja väkevää fiilistä, että pop- ja rock-artistit pääsevät kirkon pihalle soittamaan” – PopPaavali-kesäklubi toteutuu vihdoin kahden epäonnisen vuoden jälkeen

PopPaavali-kesäklubin tuottaja Milla Palovaara ja Astra-koira toivottavat minifestareille tervetulleeksi ihan kaikki. Myös lemmikin saa ottaa mukaan, kunhan huolehtii siitä, ettei se kärsi musiikin volyymistä. 

PopPaavali-kesäklubin tuottaja Milla Palovaara ja Astra-koira toivottavat minifestareille tervetulleeksi ihan kaikki. Myös lemmikin saa ottaa mukaan, kunhan huolehtii siitä, ettei se kärsi musiikin volyymistä. 

Hyvä elämä Ajankohtaista

”Siinä on henkevää ja väkevää fiilistä, että pop- ja rock-artistit pääsevät kirkon pihalle soittamaan” – PopPaavali-kesäklubi toteutuu vihdoin kahden epäonnisen vuoden jälkeen

Pelle Miljoona, Draama-Helmi, Penniless ja muut artistit esiintyvät minifestivaaleilla Paavalinkirkon pihassa. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy. 

Kesäklubin tuottaja Milla Palovaara, mistä PopPaavalissa on kyse?

– Kutsumme Paavalin seurakunnan järjestämää ilmaista PopPaavali-musiikkitapahtumaa kesäklubiksi, mutta se on kuin minifestivaali: tapahtuma järjestetään kahtena peräkkäisenä päivänä, eikä lavaa pureta pois missään välissä.

– PopPaavali on jouduttu perumaan kahtena aiempana vuonna ihan loppumetreillä koronarajoitusten vuoksi. Tänä vuonna minifestareilla esiintyvät muun muassa rap- ja spoken word -artisti Draama-Helmi, Pelle Miljoona ja pop-rockbändi Penniless. 

Miten Paavalinkirkon sisäpiha sopii rock-konserttien areenaksi?

– Kirkkoherra Kari Kanala keksi aikoinaan, että Paavalinkirkon sisäpihalla voisi kokeilla festivaalien järjestämistä. Vuonna 2019 syntyi PopPaavali.  Ensimmäisessä tapahtumassa järjestettiin neljä erillistä keikkaa. Paavalinkirkon piha on vähän amfiteatterimainen, ja siellä on yllättävän hyvä akustiikka sekä esteetön näkyvyys. Sinne mahtuu jopa 500 henkilöä. 

Millä fiiliksellä PopPaavaliin kannattaa lähteä?

– Mukaan kannattaa varata aikaa sekä omia eväitä ja viltti. Olemme pyrkineet ottamaan mukaan artisteja moneen makuun, eli musiikkitarjonta tulee olemaan monipuolista ja laadukasta. Tapahtumassa ei ole live-musiikkia koko ajan, vaan dj:t pitävät huolta väliaikamusiikista.

– Siinä on jotain jännää ja henkevää, että pop- ja rock-artistit pääsevät kirkon pihalle soittamaan. Ihan kaikki ihmiset, ja myös eläimet, ovat tervetulleita. Tietysti täytyy pitää huolta, etteivät eläimet kärsi kovasta musiikista.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Viime vuonna Paavalin seurakunta suunnitteli joulun neljä kertaa – nyt Paavalinkirkko valmistautuu taas juhlaan: ”Meille kaikille syntyy Vapahtaja, ei ankeuttaja!”

Ajankohtaista

Toisena koronajouluna kirkkojen aattohartauksiin ja yömessuihin pääsee kolmasosa normaalista väkimäärästä.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.