null 11-vuotias musiikkiluokkalainen Moona Elorinne esiintyy ensimmäistä kertaa kirkossa: ”Onhan se aika jännittävää”

– Toivon joululahjaksi avainnauhan, meikkejä ja lahjakortin nuorten vaateliikkeeseen, Moona Elorinne sanoo.

– Toivon joululahjaksi avainnauhan, meikkejä ja lahjakortin nuorten vaateliikkeeseen, Moona Elorinne sanoo.

Hyvä elämä

11-vuotias musiikkiluokkalainen Moona Elorinne esiintyy ensimmäistä kertaa kirkossa: ”Onhan se aika jännittävää”

Joulukonsertissa Moona Elorinne laulaa Jipun kanssa Heinillä härkien kaukalon.

Martinlaakson koulun musiikki­luokkaa käyvä Moona ­Elorinne, 11, oli mukana Danny 7x7 -musiikkinäytelmässä. Se kertoi Dannyn elämänvaiheista pikkupojasta iskelmätähdeksi.

– Olin Someron kesäteatterin näytelmässä Dannyn kaveri, joka oli pahis ja jengin pomo. Siinä kohtaa musikaalia kerrottiin Dannyn nuoruudesta. Lauloin mukana yhteislauluissa, Elorinne kertoo.

– Danny kävi kesäteatterissa kaksi kertaa. Hän oli ystävällinen kaikille.

Tammikuussa 2024 Elorinteellä alkavat uudet harjoitukset. Hänellä on rooli Jyväskylässä kesäteatterissa esitettävässä musikaalissa, jossa lauletaan ”normimusiikkia, muttei poppia”. Enempää siitä ei voi vielä kertoa. Elorinne nähdään myös lapsipääosassa keväällä julkaistavassa Vieras-lyhytelokuvassa.

Omasta luokasta Kansallisoopperan Almisaliin

Kaksi ensimmäistä luokkaa Moona Elorinne kävi tavallista alakoulua. Sitten hän pyrki musiikki­luokalle, jolle pääsee musikaalisuustestien perusteella.

Elorinne läpäisi testin ja aloitti ­kolmannella luokalla uudessa koulussa. Nyt hän on viidesluokkalainen.

– Koulunkäynti on ihan kivaa, mutta ­välillä se on vähän tylsää. Tavalliseen luokkaan verrattuna musiikkiluokalla on enemmän kaikkea musiikkiin liittyvää niin kuin laulua ja esityksiä. Tutustumme paremmin myös erilaisiin soittimiin.

– Eilen olimme Suomen ­Kansallisoopperassa esittämässä koululaisoopperaa. Esitimme sen Almi­salissa, joka on pienempi kuin ­päänäyttämö. Se oli meidän luokkamme ja toisen luokan yhteistyö. Mukana oli noin neljäkymmentä oppilasta.

Koululaisoopperaa oli harjoiteltu koulussa luokassa ja salissa musiikinopettajan johdolla. Elorinne oli siinä oppilaan roolissa.

– Alussa myös juonsin ja kerroin, mitä esityksessä tapahtuu ja että oopperan on säveltänyt Sari Kaasinen. Meidän vanhempiamme ja sukulaisiamme oli sitä katsomassa. Äiti ja isä sanoivat, että kaikki lauloivat tosi hyvin.

Moona Elorinteen mielestä lumivalkoinen maa tuo jouluun tunnelmaa.

Moona Elorinteen mielestä lumivalkoinen maa tuo jouluun tunnelmaa.

Elorinteen lempiaine koulussa on arvatenkin musiikki. Mutta se ei ole ainoa suosikki, sillä lisäksi häntä kiinnostaa ympäristöoppi.

– Tykkään siitä, kun kerrotaan, mitä ­elämässä oikeasti tapahtuu ja saa tietoa. Tykkään myös historiasta, ja siinä on sama, mutta saa tietoa menneisyydestä. Ja se on hauskaa.

Elorinne käy laulutunneilla kerran viikossa. Tunneilla on hänen mielestään aina mukava käydä, eikä mikään ole ollut vaikeaa.

– Ei ole vielä ollut sellaista, mitä en osaisi. Opettaja on tosi kiva ja hyvä opettamaan. Hän on sellainen oopperalaulajatyyppinen.

– Käyn myös Tikkurilan teatteri- ja sirkuskoulussa harjoituksissa kerran viikossa. Siellä saattaa olla joulunäytöksiä ja kevätnäytöksiä. Se on pelkästään teatteria, ei laulamista, Elorinne kertoo.

Harjoittelua ennen h-hetkeä

Ennen joulua Moona Elorinne esiintyy Rakkauden joulu -konsertissa Myyrmäen Virtakirkossa. Muut konsertin esiintyjät ovat aikuisia, ja yksi heistä on Elorinteen täti Jippu.

– Jipun kanssa laulamme yhdessä Heinillä härkien kaukalon, ja laulan myös yksin. Onhan se aika jännittävää laulaa eka kertaa kirkossa, eka kertaa mikkiin ja eka kertaa täysin tuntemattomalle yleisölle, Elorinne sanoo.

– Mutta olen harjoitellut mikin käyttöä Jipun kanssa, ja harjoittelemme vielä lisää. Isän kanssa olen harjoitellut laulamista puoli tuntia päivässä.

Joulu on Elorinteen mielestä perhejuhla. Silloin elämä vähän rauhoittuu, kotona on hyvää syötävää ja ulkona on kiva sää.

– Kiva sää on sellainen, että on lunta maassa. En muuten tykkää hirveästi talvesta, mutta on kiva, että jouluna maa on valkoinen. Se sopii tunnelmaan.

Jouluaattona Elorinne menee isän, äidin ja isosiskon kanssa isovanhempien luokse jouluaterial­le. He eivät mene kauas kotoa, sillä isovanhemmatkin asuvat Vantaalla.

Elorinne tietää, mitä jouluun ehdottomasti kuuluu.

– Lahjat, sitten kinkku ja suklaa. Ei varmaan muuta tarvitakaan, hän sanoo ja hymyilee.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.