null Oma joulukonsertti on rakas perinne Finnair Singers -kuorolle – kaksi tuttua laulua kuuluu ohjelmistoon joka vuosi

Johanna Joutsiniemi (vas.), Mirja Kuovi ja Tuija Makkonen kuoron esiintymisasuissa. He työskentelevät Finnairin pääkonttorilla.

Johanna Joutsiniemi (vas.), Mirja Kuovi ja Tuija Makkonen kuoron esiintymisasuissa. He työskentelevät Finnairin pääkonttorilla.

Hyvä elämä Ajankohtaista

Oma joulukonsertti on rakas perinne Finnair Singers -kuorolle – kaksi tuttua laulua kuuluu ohjelmistoon joka vuosi

Konsertit ovat esiintyjillekin olennainen osa jouluun laskeutumista.

Joulukonsertti tai useampikin kuuluu monen joulunodotukseen – ja moni myös toivoo vuodesta toiseen kuulevansa samoja tuttuja ja rakkaita lauluja.

Sen tietävät hyvin myös ne, jotka konserteissa esiintyvät.

– Joka vuosi lauletaan ainakin Jouluyö, juhlayö ja Maa on niin kaunis, kertovat Finnair Singers -kuorossa laulavat Johanna Joutsiniemi, Mirja Kuovi ja Tuija Makkonen.

Tuija Makkosen mukaan joulukonsertti on kuorolaisillekin tärkeä perinne ja vuoden ykköstapaus. Hänen oma ensiesiintymisensä kuoron riveissä tapahtui juuri joulukonsertissa Pyhän Laurin kirkossa viisitoista vuotta sitten.

Makkonen arvioi, että konsertit ovat monelle suomalaiselle olennainen osa jouluun laskeutumista ja joulun tarinan herättelemistä. Sellaisia ne ovat esiintyjillekin. Mirja Kuovi toteaa, että viime vuodet ovat olleet pandemian ja sodan vuoksi niin raskaita, että joulukonserttia ja sen tuomaa rauhaa odottaa tavallistakin enemmän.

– Joulukonsertit ovat ehkä niin suosittuja siksi, että silloin voi ottaa hetken itselleen. Vuosi vierähtää nopeasti. Viimeistään joulun alla sitä havahtuu pysähtymään ja miettimään, Johanna Joutsiniemi pohtii.

Yhdessä laulaminen on vain niin hienoa.

Finnairin henkilökunnan kuorolla on kunnioitettava historia, sillä se on perustettu jo vuonna 1949. Kuoron kokoonpano on vuosien varrella vaihdellut. Nykyinen Finnair Singers on naiskuoro, jonka ohjelmistoa laulajat luonnehtivat kevyek­si ja iloiseksi. Siihen kuuluu esimerkiksi kansanlauluja ja ikivihreitä, mutta välillä on laulettu Abbaakin. Myös Finlandia-hymni onnistuu.

Kuoro on esiintynyt ulkomailla esimerkiksi Aurinkorannikon suomalaisen seurakunnan ja Lontoon merimieskirkon vieraana ja osallistunut useampiinkin kuorokilpailuihin. Esiintymisiä on ollut myös Finnairin omissa tilaisuuksissa.

– Joulua edeltävällä viikolla laulamme yleensä lentoasemalla. Silloin nekin, jotka ovat lähdössä ulkomaille jouluksi, saavat kuulla perinteisiä joululauluja, kertoo ­Mirja Kuovi.

Nykyisin kuorossa laulaa kolmisenkymmentä naista, jotka työskentelevät Finnairilla eri tehtävissä: matkustamossa, lentoasemalla ja esimerkiksi toimistotöissä. Jotkut ovat olleet mukana parikymmentä vuotta, tuoreimmat jäsenet muutamia kuukausia.

– Yhdessä laulaminen on vain niin hienoa. Muiden tapaaminen on tärkeää, mutta minulle on myös tärkeää se, että tässä on sopivasti haastetta, Johanna Joutsiniemi sanoo.

Mirja Kuovi on huomannut, kuinka yhdessä tekeminen yhdistää eri elämänvaiheissa olevia ihmisiä. Hoitaessaan sairasta äitiään ja sittemmin äidin kuoltua hän sai muilta kuorolaisilta paljon tukea ja lohtua.

– Meillä on harjoitukset maanantaisin. Niiden jälkeen lähtee aina paljon kevyemmällä mielellä kotiin, Tuija Makkonen lisää. 

A Christmas Story by Finnair Singers -joulukonsertti to 15.12. 2022 klo 19 Pyhän Laurin kirkossa Vantaalla ja pe 16.12. 2022 klo 19 Alppilan kirkossa Helsingissä. Liput 15 e.

Lisää joulukonsertteja: menohaku.kirkkojakaupunki.fi

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.