null Äänestä lempikirkkoasi pääkaupunkiseudulla ja voita torkkutyyny!

Äänestä lempikirkkoasi pääkaupunkiseudulla ja voita torkkutyyny!

Nyt on aika kehua omaa lempikirkkoa. Kirkko ja kaupunki kartoittaa, mihin pk-seudun kirkkoihin asukkailla on kaikkein lämpimimmät välit.

Huom! Lempikirkkoäänestys on päättynyt 5.2. klo 12. Tulokset näkyvät täältä.

Kirkko ja kaupunki tekee tietysti äänestyksen voittaneesta kirkosta myös perusteellisen jutun!

Pääkaupunkiseudulla on yli 50 luterilaista kirkkoa

Lempikirkkoaan miettivillä on valinnanvaraa, sillä pääkaupunkiseudulla on yhteensä 54 tällä hetkellä käytössä olevaa kirkkorakennusta. Niiden lisäksi seurakunnilla on myös joukko kappeleita niin hautausmailla kuin kauppakeskuksissakin.

Eniten kirkkoja, 40, on Helsingissä. Vantaalla on kahdeksan tällä hetkellä käytössä olevaa kirkkoa. Espoossa on yhtä monta kirkkoa kuin suomenkielistä seurakuntaakin eli viisi. Kauniaisten seurakunnalla on yksi kirkko.

Kirkoista vanhin, Pyhän Laurin kirkko, sijaitsee Vantaalla ja on valmistunut 1400-luvun puolivälissä. Paljon sitä nuorempi ei ole myöskään Espoon tuomiokirkko, joka on rakennettu vuosien 148590 välillä. Helsingin vanhin kirkko on vuonna 1754 valmistunut Östersundomin kirkko. Kantakaupungin kirkoista vanhin on nimensä mukaisesti Vanhakirkko vuodelta 1826.

Uusimmat kirkot ovat Helsingissä. Laajasalon kirkko valmistui vuonna 2003 ja Viikin kirkko vuonna 2005. Molemmat ovat puukirkkoja.

Mikäli suosiota mitataan turistien määrällä, Helsingissä on myös pääkaupunkiseudun suosituimmat kirkot: Temppeliaukion kirkko ja Helsingin tuomiokirkko.

Jaa tämä artikkeli: