null Aleppon kellojen keksijälle kirkon viestintäpalkinto

Viestintätoimisto Miltton Creativen toimitusjohtaja Olli Sirén ehdotti, että Kallion kirkossa aletaan soittaa saattokelloja Aleppon pommitusten uhreille

Viestintätoimisto Miltton Creativen toimitusjohtaja Olli Sirén ehdotti, että Kallion kirkossa aletaan soittaa saattokelloja Aleppon pommitusten uhreille

Ajankohtaista

Aleppon kellojen keksijälle kirkon viestintäpalkinto

– Oli ihmeellistä nähdä, kuinka surun ja myötätunnon ilmaisu alkoi levitä ja muuttui kymmeniksi tuhansiksi kellonlyönneiksi, toimitusjohtaja Olli Sirén sanoo.

Kirkkohallitus on myöntänyt Kirkon viestintäpalkinnon 2015–2016 viestintätoimisto Miltton Creativen toimitusjohtaja Olli Sirénille. Sirénin ajatus saattokellojen soittamisesta kirkoissa syyrialaisen Aleppon kaupungin pommitusten uhreille sai poikkeukselliset mittasuhteet lokakuussa 2016.

Toimitusjohtaja Olli Sirén

Toimitusjohtaja Olli Sirén

Palkinnon perusteluissa todetaan, että Sirénin aloite Helsingin Kallion seurakunnalle teki suuren palveluksen kristillisten arvojen, kuten lähimmäisen hädän ja auttamisen tietoisuuden leviämiselle Suomessa sekä maailmanlaajuisesti.

– Heräsin ja luin uutiset pommitusten alkamisesta. Turhautumisen vallassa otin puhelimen käteeni ja aloin esitellä ja kehitellä ajatusta tästä surun ja myötätunnon ilmaisusta. Oli ihmeellistä nähdä, kuinka tunne alkoi kirkon piirissä levitä ja muuttui kymmeniksi tuhansiksi kellonlyönneiksi, Sirén kertoo.

Kellojensoitto aloitettiin Kallion kirkossa 12. lokakuuta 2016. Seurakunnat ympäri Suomen tarttuivat haasteeseen soittaa saattokelloja Syyrian Aleppon pommitusten uhreille. Kellojensoitto levisi Suomesta ympäri maailmaa neljälle mantereelle ja tavoitti kaikkiaan yli 800 kirkkoa.

Kelloja soitettiin 24.10. asti, jolloin vietettiin sekä rauhan, ihmisoikeuksien ja kansainvälisen vastuun rukouspäivää että YK:n päivää.

Kellojensoitto levisi Suomesta ympäri maailmaa neljälle mantereelle ja tavoitti kaikkiaan yli 800 kirkkoa.

– Tapahtuman saama huomio ja sitä seurannut keskustelu vastaavat täysin Kirkon viestintäpalkinnolle asetettuja sääntöjä ja vahvistavat edelleen kirkon ja sen perinteiden myönteistä roolia julkisessa keskustelussa. Laajalle levinneen uutisoinnin ohella keskeinen rooli Aleppon kellojen toteutuksessa oli sosiaalisella medialla, kirkon viestintäjohtaja Tuomo Pesonen kertoo.

Arkkipiispa Kari Mäkinen jakaa viestintäpalkinnon 7. syyskuuta Tapiolassa Kirkon viestintäpäivien yhteydessä.

Kallion seurakunnasta alkanut Aleppon kellot -tempaus on myös ehdolla luovan suunnittelun Vuoden huiput 2016 -kilpailun kampanjasarjassa. Kilpailun järjestävä Grafia on visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestö.

Fakta: Kirkon viestintäpalkinto

Kirkkohallitus jakaa Kirkon viestintäpalkinnon joka toinen vuosi.

Palkitsemisen perusteena on merkittävä panos kristillisen sanoman, kristillisen tiedon tai kristinuskon mukaisten elämänarvojen välittämiseksi viestinnän eri keinoin.

Palkinnon suuruus on 7 500 euroa. Palkintoa ei jaeta kirkon työntekijöille.

Aleppon kellojen keksijälle kirkon viestintäpalkinto

 

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Satojen kirkkojen kellot soivat perjantaina rauhan puolesta

Ajankohtaista

Euroopan kulttuuriperintövuoden tapahtumassa on mukana useita kirkkoja Espoosta, Helsingistä ja Vantaalta. Kellot soivat perjantaina kello 19 alkaen.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.