Aleppon kellot -musiikkivideo muistuttaa ihmisen ainutlaatuisuudesta
Videolla tanssivat Geoff Maynard Gilson ja Karoliina Kauhanen.

Videolla tanssivat Geoff Maynard Gilson ja Karoliina Kauhanen.

Aleppon kellot -musiikkivideo muistuttaa ihmisen ainutlaatuisuudesta

"Täällä rauha ja arkiset aatteet, siellä sota ja veriset vaatteet", laulaa Jukka Leppilampi kirkon julkaisemalla videolla.

Kirkot Suomessa ja ympäri maailmaa soittivat saattokelloja Syyrian Aleppon pommitusten uhreille lokakuussa 2016. Aleppon kellot -musiikkivideo on ensimmäinen reformaation merkkivuodelle tuotetusta kolmen videon sarjasta, joka perustuu Luterilaisen maailmanliiton merkkivuoden teemoihin. Aleppon kellojen teemana on "ihminen ei ole kauppatavaraa".

Musiikkivideolla solistina on Jukka Leppilampi. Tanssijoina ovat Karoliina Kauhanen ja Geoff Maynard Gilson. Laulun sanat on tehnyt kirkkoneuvos Pekka Huokuna, ja sen on säveltänyt Timo-Matti Haapiainen. Ohjaus ja kuvaus ovat Antti Vuoren.

Kirkkohallitus myönsi Kirkon viestintäpalkinnon 2015–2016 toimitusjohtaja Olli Sirénille, jonka ajatuksesta kellojen soitto käynnistyi ensimmäisenä Kallion seurakunnassa.

Kaksi muuta musiikkivideota ilmestyy myös lokakuussa. Niiden teemoina ovat "pelastus ei ole kauppatavaraa" ja "luomakunta ei ole kauppatavaraa".

Reformaationa tunnettu ajanjakso alkoi, kun Martti Luther julkaisi 95 teesiä anekaupan väärinkäytöksiä vastaan 31.10.1517.

500 vuotta teesien julkaisemisen jälkeen vietetään maailmanlaajuista reformaation merkkivuotta. Suomessa ja ulkosuomalaisyhteisöissä merkkivuotta vietetään 31.10.2016–5.11.2017. Merkkivuotta vietetään yhteydessä Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhliin.

Toista video

 

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi