null Anna Rautalinko virkistyy Tuomasmessussa: ”Meininki on iloinen olematta hilpeä”

− Tuomasmessun musiikki on ilahduttanut ja lohduttanut minua erilaisissa elämänvaiheissa, sanoo Anna Rautalinko, yksi messun vapaaehtoisista järjestäjistä.

− Tuomasmessun musiikki on ilahduttanut ja lohduttanut minua erilaisissa elämänvaiheissa, sanoo Anna Rautalinko, yksi messun vapaaehtoisista järjestäjistä.

Ajankohtaista

Anna Rautalinko virkistyy Tuomasmessussa: ”Meininki on iloinen olematta hilpeä”

Vielä on kesää jäljellä, samoin kesäisiä Tuomasmessuja sunnuntai-iltaisin Mikael Agricolan kirkossa.

Messuvapaaehtoinen Anna Rautalinko, olet koonnut kesäisen Tuomasmessun, jota vietetään sunnuntaina 4.8. Mitä kokoaminen tarkoittaa?

− Kerään yhteen ne vapaaehtoiset, kuten rukousavustajat ja kirjojen jakajat, jotka tekevät messun. Messun kokoaja istuu viikkoa aikaisemmin kirkon eteisessä messuemäntänä tai -isäntänä seuraavan messun tehtävälistojen kanssa. Se on tärkein kanava. Kummallisesti kesälläkin löytyy aina ihmisiä eri tehtäviin. Se on varmaan järjestetty juttu ylhäältä.

Miten Tuomasmessu eroaa normimessusta?

− Musiikki ja rukoileva ilmapiiri ovat tärkeitä. Meininki on iloinen olematta hilpeä. Messu on myös selkokielinen eikä kovin korkeakirkollinen.

Mikä osio puhuttelee sinua messussa eniten?

− Musiikki ja rukousjakso. Näihin elementteihin voi aina luottaa, kun tulee messuun. Musiikki on tärkeintä. Se on ilahduttanut ja lohduttanut minua erilaisissa elämänvaiheissa. Saarnatkin antavat usein paljon.

Miten kesämessu eroaa tavallisesta?

− Messu on kevyempi ja organisaatio samoin. Rukousavustajia ja sivualttareita on vähemmän eikä teejatkoja ole. Toisaalta messuun tulee uusia ihmisiä, jotka ovat käymässä Helsingissä.

Kenelle suosittelisit messua?

− Kaikille, jotka haluavat hetkeksi istahtaa penkkiin huilimaan varmuudella siitä, että tänne olen tervetullut. Jos tykkää hyvästä musiikista, niin vielä parempi.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Yhteensattuma Kingston Wall -paidan kanssa edelsi artistivalintaa: Meri Vahtera laulaa syksyn ensimmäisessä Pop-messussa

Ajankohtaista

Pop-messuissa on kuultu hyvin erilaisia ja yllättäviäkin artistivieraita. Töölön kirkossa pidettävässä iltamessussa kuullaan solistilta kolme kappaletta.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.