null Anna Rautalinko virkistyy Tuomasmessussa: ”Meininki on iloinen olematta hilpeä”

− Tuomasmessun musiikki on ilahduttanut ja lohduttanut minua erilaisissa elämänvaiheissa, sanoo Anna Rautalinko, yksi messun vapaaehtoisista järjestäjistä.

− Tuomasmessun musiikki on ilahduttanut ja lohduttanut minua erilaisissa elämänvaiheissa, sanoo Anna Rautalinko, yksi messun vapaaehtoisista järjestäjistä.

Ajankohtaista

Anna Rautalinko virkistyy Tuomasmessussa: ”Meininki on iloinen olematta hilpeä”

Vielä on kesää jäljellä, samoin kesäisiä Tuomasmessuja sunnuntai-iltaisin Mikael Agricolan kirkossa.

Messuvapaaehtoinen Anna Rautalinko, olet koonnut kesäisen Tuomasmessun, jota vietetään sunnuntaina 4.8. Mitä kokoaminen tarkoittaa?

− Kerään yhteen ne vapaaehtoiset, kuten rukousavustajat ja kirjojen jakajat, jotka tekevät messun. Messun kokoaja istuu viikkoa aikaisemmin kirkon eteisessä messuemäntänä tai -isäntänä seuraavan messun tehtävälistojen kanssa. Se on tärkein kanava. Kummallisesti kesälläkin löytyy aina ihmisiä eri tehtäviin. Se on varmaan järjestetty juttu ylhäältä.

Miten Tuomasmessu eroaa normimessusta?

− Musiikki ja rukoileva ilmapiiri ovat tärkeitä. Meininki on iloinen olematta hilpeä. Messu on myös selkokielinen eikä kovin korkeakirkollinen.

Mikä osio puhuttelee sinua messussa eniten?

− Musiikki ja rukousjakso. Näihin elementteihin voi aina luottaa, kun tulee messuun. Musiikki on tärkeintä. Se on ilahduttanut ja lohduttanut minua erilaisissa elämänvaiheissa. Saarnatkin antavat usein paljon.

Miten kesämessu eroaa tavallisesta?

− Messu on kevyempi ja organisaatio samoin. Rukousavustajia ja sivualttareita on vähemmän eikä teejatkoja ole. Toisaalta messuun tulee uusia ihmisiä, jotka ovat käymässä Helsingissä.

Kenelle suosittelisit messua?

− Kaikille, jotka haluavat hetkeksi istahtaa penkkiin huilimaan varmuudella siitä, että tänne olen tervetullut. Jos tykkää hyvästä musiikista, niin vielä parempi.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Yhteensattuma Kingston Wall -paidan kanssa edelsi artistivalintaa: Meri Vahtera laulaa syksyn ensimmäisessä Pop-messussa

Ajankohtaista

Pop-messuissa on kuultu hyvin erilaisia ja yllättäviäkin artistivieraita. Töölön kirkossa pidettävässä iltamessussa kuullaan solistilta kolme kappaletta.