null Pääkaupunkiseudun kirkoissa palvellaan janoisia myös heinäkuun helteillä – näihin kirkkokahviloihin pääsee kesälläkin

Laura Kuusisto omistaa Tikkurilan kirkolla sijaitsevan Lauran Kaffilan, joka on auki koko kesän. Kuva: Sirpa Päivinen

Laura Kuusisto omistaa Tikkurilan kirkolla sijaitsevan Lauran Kaffilan, joka on auki koko kesän. Kuva: Sirpa Päivinen

Ajankohtaista

Pääkaupunkiseudun kirkoissa palvellaan janoisia myös heinäkuun helteillä – näihin kirkkokahviloihin pääsee kesälläkin

Avoinna on paitsi vanhoja tuttuja paikkoja, myös uusia pop up -tyylisiä kesäkahviloita.

Helsingissä

Helsingin tuomiokirkon kryptassa (Kirkkokatu 18) toimii tunnelmallinen Café Krypta, joka on avoinna arkisin kello 11–15. Tarjolla on suolaista ja makeaa leivonnaista sekä lounas kello 11–13. Kahvila on avoinna elokuun 20. päivään asti.

Hermannin Diakonitalon Varustamolla (Hämeentie 73) voi piipahtaa Café Hermannissa, joka toimii säästä riippuen joko sisä- tai ulkotiloissa ma–ti klo 9.30–13, ke klo 11–18 ja to klo 9.30–12.

Huopalahden kirkolla (Vespertie 12) toimii torstaisin kello 11–13 kesäkahvila, jossa voi nauttia samalla kauniista kirkkopuistosta. Kahvilatoiminta jatkuu elokuun loppuun asti.

Kallion kirkon kivijalassa (Itäinen Papinkatu 2) sijaitsevan konserttikahvila Café Sonckin tiloissa toimii pop up -kesäkahvila 18.7.–1.8. välisenä aikana. Kahvila on avoinna ma–ke klo 11–16, to klo 11–18 ja su klo 11–14.

Laajasalon kirkolla (Reposalmentie 13) toimiva Aulakahvio on koko kesän auki maanantaista torstaihin kello 10–14. Paikkoja on myös terassilla. Kahvilan tuotoilla tuetaan Peetelin lastenkotia Tallinnassa.

Malmin Varustamon (Kunnantie 1) kesäkahvila palvelee heinäkuun ajan tiistaista torstaihin kello 11–15. Kahvilaa pyörittävät kesäseteleillä palkatut nuoret.

Matteuksenkirkon Varustamolla (Turunlinnantie 3) sijaitsevassa kesäkahvilassa voi vierailla 22. heinäkuuta asti. Kahvila on avoinna tiistaista torstaihin kello 11–15. Itäkeskuksen sydämessä sijaitsevassa, nuorten kesätyöntekijöiden pyörittämässä pihakahvilassa on tarjolla kahvilatuotteita, raikkaita juomia ja takeaway-annoksia.

Munkkivuoren kirkon (Raumantie 3) kesäkahvila on avoinna tiistaisin ja torstaisin kello 11–13. Kahvila toimii pääasiassa ulkona ja paikalla voi jutella halutessaan diakoniatyöntekijän kanssa.

Johanneksenkirkon läheisyydessä Hörnan-tilassa (Korkeavuorenkatu 10) toimii 19. heinäkuuta asti ruotsinkielisen seurakunnan kesäkahvila maanantaisin kello 13–15.

Paavalinkirkon (Sammatintie 5) kesäkahvila palvelee kirkon sisäpihalla keskiviikkoisin kello 14–15 aina säiden salliessa.

Roihuvuoren kirkon (Tulisuontie 2) kahvila Huili on kesällä auki tiistaisin kello 11–14.

Helsingin Tuomiokirkon kahvila Krypta. Kuva: Sakari Hukka

Helsingin Tuomiokirkon kahvila Krypta. Kuva: Sakari Hukka

Espoossa

Auroran kappelissa (Heiniemenpolku 1) toimiva Café Aurora on elokuusta alkaen avoinna tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 12–14. Tarjolla on kahvin ja leivonnaisten lisäksi lehtiä ja juttuseuraa.

Suvelan kappelin (Kirstintie 24) sisäpihalla tarjoillaan heinäkuussa keskiviikkoisin kesäkahvit kello 13.30–15.30. Vapaaehtoinen kahvimaksu menee alueen nimikkölähettien työn tukemiseen.

Vantaalla

Asolan seurakuntatalon (Asolantie 6) pihan kesäkahvila on toiminnassa 27. heinäkuuta asti maanantaista torstaihin kello 10–14. Tarjolla on kahvin lisäksi pientä puuhaa lapsille, hartaushetki kello 11 sekä pop up -periaatteella toimivaa ohjelmaa.

Pyhän Laurin kirkon (Kirkkotie 45) pihapiirissä toimii italialainen Kahvitupa Laurentius, joka on avoinna koko kesän ti–pe klo 10–18, la klo 11–18 ja su klo 11–17. Vanhasta ja idyllisestä kahvituvasta saa muun muassa napolilaista pitsaa ja viiniä sekä erikoiskahveja ja itsetehtyä artesaanijäätelöä. Lounas avoinna arkisin kello 11–14.

Tikkurilan kirkon (Asematie 12) yhteydessä toimiva Lauran Kaffila palvelee koko kesän ajan ma–pe klo 7.30–21, la klo 10–18 ja su klo 11–18. Tarjolla on muun muassa suolaisia ja makeita kahvilatuotteita, puurobuffet, keittolounas sekä pihalla toimiva jäätelökioski. Osa tuotoista lahjoitetaan kuukausittain vaihtuvaan hyväntekeväisyyskohteeseen.

Lisäksi Vantaan ruotsinkielinen seurakunta tarjoaa Tikkurilan kirkolla kahvia ja välipalaa tiistaina 13.7. ja 10.8. Paikalla on myös diakoniatyöntekijöitä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.