null Elämän tarkoitus ja pari muuta pikku juttua – pappien videosarja hyppää syvään päähän YouTubessa

Kaisa Kariranta tekee jatkuvasti videohartauksia Facebookiin. Hän on myös pitänyt videoblogia työskennellessään Espanjassa ja Yhdysvalloissa.

Kaisa Kariranta tekee jatkuvasti videohartauksia Facebookiin. Hän on myös pitänyt videoblogia työskennellessään Espanjassa ja Yhdysvalloissa.

Elämän tarkoitus ja pari muuta pikku juttua – pappien videosarja hyppää syvään päähän YouTubessa

Poikkeusaikana poikkeuksellisen moni meistä istuu kotona. On aikaa miettiä elämän merkityksellisyyttä, ja aikaa tehdä siitä videoblogi.

Teillä on melko kunnianhimoinen projekti: selvittää elämän tarkoitus YouTube-videoissa. Miten tällainen idea syntyi, Vartiokylän seurakunnan pappi Kaisa Kariranta?

– Idea syntyi korona-ajan huomiostani: ihmiset ovat paljon kotona, eristyksissä, koneiden äärellä ja netissä. Olemme joutuneet luopumaan monista tavallisista asioista, jotka ennen antoivat merkitystä elämään. Siksi nyt on hyvä aika käsitellä isoja asioita, vaikkapa elämän tarkoitusta. Millaisia ajatuksia kristinusko tarjoaa siitä?

Kokosit ”työkseen kristityistä” ihmisistä porukan tekemään videoita. Millaisia niistä tuli?

– Ne ovat 10–20 minuuttia pitkiä My Day -tyyppisiä videoblogeja eli vlogeja, jollaisia itse katson paljon esimerkiksi Instagramin Storeista. Teemoja mietimme yhdessä, mutta jokainen meistä on tehnyt videonsa omalla tyylillään. Pääasiassa ne on kuvattu kännykällä ja editoitu itse. Olemme kaikki tottuneita videoilmaisuun.

Videoiden aiheet herättävät uteliaisuutta: Elämän tarkoitus on 42, Elämän tarkoitus on jalkapallo, Elämän tarkoitus on elää, Elämän tarkoitus on Jumala… Pääseekö asioista keskustelemaan jossain?

– Kyllä, ja itsekin oikein odotamme sitä. Videot julkaistaan viikon aikana, ja torstai-iltana 3.6. klo 20 järjestetään Facebook-live, jossa tekijät ja katsojat voivat keskustella videoiden teemoista ja niiden herättämistä ajatuksista.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: