null Elina ja Ilkka saivat toisensa Tikkurila Festivaalien päälavalla

Ajankohtaista

Elina ja Ilkka saivat toisensa Tikkurila Festivaalien päälavalla

Pariskunta halusi sinetin rakkaudelleen. He eivät kuitenkaan tahtoneet perinteisiä hääjuhlia.

– Emme ole perinteisiä hääihmisiä. Isot ja kalliit häät eivät ole meidän juttu, kertovat Elina Kovanen ja Ilkka Niskanen. Siitä huolimatta he saivat valtaisat häät. Pariskunta vihittiin satojen ihmisten edessä Tikkurila Festivaaleilla päälavalla.

Elina ja Ilkka ovat molemmat Kuopiosta kotoisin, mutta he ovat asuneet jo pari vuotta pääkaupunkiseudulla. Savolaisuus kuitenkin kuuluu yhä puheessa, sillä murre pysyy tiukassa.

Pariskunta on ollut yhdessä jo kymmenen vuotta. Elina tapasi Ilkan rippijuhlissaan kesällä 2007, kun Ilkan lapsuudenystävä oli Elinan isonen. Juhlissa oli koolla iso joukko kavereita, mutta Elina huomasi heti Ilkan.

– Se oli aikamoinen jackpot ja halolla päähän. Sukat rupesivat kyllä pyörimään jaloissa, Elina naurahtaa. Hänen mukaansa Ilkka syttyi hieman hitaammin.

Elina ja Ilkka eivät halunneet jäädä avopariksi, vaan naimisiin meno tuntui luonnolliselta jatkolta rakkaustarinalle.

– Olemme sen verran perinteisiä, että näemme avioliiton kaikkein korkeimpana rakkaudenosoituksena. Ei ollut vaihtoehtoa, että emme menisi naimisiin, Elina kuvailee.

Nyt voin sanoa, että olen kerrankin laulanut festarilavalla.

– morsian Elina Kovanen

Aikamoista somerummutusta

Pariskunta sai hääjuhlansa voittona Tikkurila Festivaalien ja Asokotien kilpailusta. Voitto ei kuitenkaan tullut helposti. Hääkilpailuun haki reilut 30 paria, joista viisi pääsi finaaliin. Yleisö sai valita finalisteista voittajan.

– Teimme töitä jokaisen äänen eteen. Somerummutus oli aikamoista, Elina myöntää. Hääjuhlien lisäksi palkintoon kuuluu vuosi ilmaista asumista Asokodissa.

Pariskunnan vihki Tikkurilan seurakunnan pastori Terhi Viljanen. Viime vuonna hän seurasi festivaalihäitä katsomosta. Tänä vuonna hän pääsi itse lavalle.

– Etukäteen jännitti jonkun verran. Festivaalihäät ovat eri tavalla julkinen tilanne kuin tavallinen hääjuhla, Terhi kertoo.

Tänä vuonna festivaalihäät olivat aidot vihkiäiset. Viime vuonna pariskunta vain siunattiin festivaaliyleisön edessä.

Vuosien jälkeen vastarakastuneita

Hääpari asteli festivaalikansan eteen Suomen kenties suosituimman häämarssin Prinsessa Ruususen tahdissa. Lavalle pääsi myös joukko pariskunnan läheisimpiä sukulaisia ja ystäviä.

Elina yllätti uuden aviomiehensä hääseremonian jälkeen laulamalla Leif Wagerin tunnetuksi tekemän Romanssin.

– Nyt voin sanoa, että olen kerrankin laulanut festarilavalla, Elina toteaa liikuttuneena. Hän otti vihkiäisissä Niskasen uudeksi sukunimekseen.

Pariskunnan mukaan monet ystävät sanovat, että he käyttäytyvät yhä vuosien yhdessäolon jälkeen kuin vastarakastuneet. Pastori Terhi Viljanen tukee pariskunnan käsitystä. Hänen mukaansa Elina ja Ilkka ovat räiskyviä persoonia. He eivät ujostelleet tunnustaa rakkauttaan festivaaliyleisön edessä.

Vihkimisen jälkeen pariskunta jatkoi juhlimista festivaalien VIP-tilassa. Erityisesti Elina odotti lempiyhtyeensä keikkaa.

– Myöhemmin voin kertoa, että Haloo Helsinki esiintyi meidän häissämme.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Riisinheitto kielletty – monissa häissä heitellään ruusun terälehtiä tai puhalletaan saippuakuplia

Ajankohtaista

Riisin heittäminen on nykyään kielletty pääkaupunkiseudun suosituimmissa vihkikirkoissa, kuten Espoon tuomiokirkossa ja Vantaan Pyhän Laurin kirkossa. Poikkeuksen tekee Helsingin tuomiokirkko.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.