null Erityismuusikko Jaakko Lahtinen suuntaisi bändeineen mieluusti Brysseliin – ”Kaikkihan kuuntelevat hyvää musiikkia!”

Jaakko Lahtisen tie on vienyt aivan pienestä pitäen musiikin pariin. Tällä hetkellä se merkitsee työtä Musiikkikeskus Resonaarissa ja ahkeraa keikkailua.

Jaakko Lahtisen tie on vienyt aivan pienestä pitäen musiikin pariin. Tällä hetkellä se merkitsee työtä Musiikkikeskus Resonaarissa ja ahkeraa keikkailua.

Ajankohtaista Hyvä elämä

Erityismuusikko Jaakko Lahtinen suuntaisi bändeineen mieluusti Brysseliin – ”Kaikkihan kuuntelevat hyvää musiikkia!”

Muusikko Jaakko Lahtinen työskentelee Helsingin Kulosaaressa Musiikkikeskus Resonaarissa kuusi tuntia päivässä. Hän on ehtinyt musisoida viimeisten 15 vuoden aikana muun muassa Japanissa ja Venäjällä.

Jaakko Lahtisen arkikalenteria täyttää Musiikkikeskus Resonaarissa muusikon työ, johon liittyy opetustyön lisäksi paljon keikkoja. Vantaan Ruusuhaan ryhmäkodissa asuva erityismuusikko on kuitenkin päivätyönsä ja keikkojen ohella ehtinyt myös levyttää.

– Muutama vuosi sitten julkaistiin ensimmäinen sooloalbumini, Lahtinen kertoo.

Levyllä on useampi kappale Lahtisen ihaileman Topi Sorsakosken tuotantoa.

– Tykkään iskelmämusiikista ja Topi osaa laulaa komeasti, Lahtinen luonnehtii.

Lahtisen tie on vienyt aivan pienestä pitäen musiikin pariin. Kuten jo lapsena, musiikki on edelleen se elementti, joka häntä rentouttaa ja luo hyvää oloa.

– Kaikkihan kuuntelevat hyvää musiikkia! Lahtinen toteaa.

Unelmakeikka suuntautuisi Naton neuvostolle.

Kun Jaakko Lahtinen ottaa uutta ohjelmistoa haltuun, hän opettelee ensin melodian ja yhdistää siihen sitten sanat. 

– Sanat ja melodia ovat molemmat minulle tärkeitä.

Bändin kanssa Lahtinen on käynyt esiintymässä Suomen ulkopuolellakin, vuonna 2010 Japanissa saakka. Sittemmin keikkakuntoa on kasvatettu kotimaan lisäksi muun muassa Venäjällä ja Skotlannissa. Lahtisen unelmakeikka suuntautuisi kuitenkin Brysseliin, Naton neuvostolle soittamaan, sillä vaikka hänen ja bändinsä Resonaarigroupin esittämien kappaleiden sanat ehkä olisivatkin outoja, on musiikin kieltä eli rytmiä ja melodiaa silti mahdollista ymmärtää.

Mutta ennen mahdollista matkaa Euroopan keskipisteeseen Lahtinen kutsuu kuuntelijat keikoille kotimaassa – vaikkapa Vantaan seurakuntien tilaisuuksiin, joista lähimpänä on Tikkurilan kirkon Kaikkien aistien messu. Siellä Lahtinen ohjaa hengellisiä rytmiikkaharjoituksia.

Kevään edetessä Lahtinen bändeineen valitsee uutta ohjelmistoa harjoiteltavaksi tuleviin esityksiin.

– Pyrimme siihen, että se, mitä settiin otetaan, on yhteinen päätös.

Ja kukapa tietää, ehkä toiveet toteutuvat ja Naton päämajasta saapuu jonain kauniina päivänä bändille kutsu tulla musisoimaan.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Lievästi kehitysvammainen Marlo Paumo on rumpali, roudari ja talonmies

Hyvä elämä

Marlo Paumosta tuli omasta mielestään Resonaarigroupin rumpali vahingossa. Bändi soittaa 15.5. Saavu-messussa Hakunilan kirkossa.


Resonaarissa kaikki oppivat soittamaan

Hyvä elämä


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.