null Espoossa alkaa eroryhmä – ”Kun pyöritään keskenään kuukausitolkulla, asiat voivat kärjistyä”

Perheneuvoja Iiris Koskinen rohkaisee olemaan toiveikas oman elämänsä suhteen. Asiat voivat muuttua paremmiksi, kun niiden eteen näkee vaivaa.

Perheneuvoja Iiris Koskinen rohkaisee olemaan toiveikas oman elämänsä suhteen. Asiat voivat muuttua paremmiksi, kun niiden eteen näkee vaivaa.

Ajankohtaista

Espoossa alkaa eroryhmä – ”Kun pyöritään keskenään kuukausitolkulla, asiat voivat kärjistyä”

Perheneuvoja Iiris Koskinen neuvoo miettimään elämän taitekohdassa, mitä oikeasti ajattelee ja kuinka voi.

Espoon seurakuntien perheneuvonnassa alkaa eroryhmä. Kenelle se on tarkoitettu, perheneuvoja Iiris Koskinen?

– Ryhmä on tarkoitettu niille espoolaisille, jotka ovat jo tehneet päätöksen eroamisesta. Tutustumisen ja alkuperehdytyksen jälkeen etenemme niillä asioilla, jotka ovat osallistujille tärkeitä.

Mitä eväitä tällaisesta ryhmästä voi saada elämään?

– Mielestäni elämän tärkeissä käännekohdissa, kuten erossa, on tärkeää miettiä omaa elämää ja lasten tilannetta. Yleensä arjessa mennään eteenpäin vakiovaihteella, mutta taitekohta rikkoo sen vaihteen. Silloin on hyödyllistä miettiä esimerkiksi sitä, miten minä voin ja mitä oikeasti ajattelen.

– Olipa tilanne mikä tahansa, kannattaa olla toiveikas oman elämänsä ja parisuhteensa suhteen. Asiat voivat muuttua paremmaksi tekemällä vähän työtä ja olemalla aktiivinen.

Näkyykö poikkeuksellinen aika perheneuvonnassa?

– Näppituntumani on, että väkivaltaa on aiempaa enemmän. Kun pyöritään keskenään kuukausitolkulla, asiat voivat kärjistyä. Huono-osaisuus lähtee kertautumaan. Harmittaa, että näiden perheiden palveluihin ei satsata riittävästi. Mielestäni ne, joilla menee huonoimmin, ansaitsevat parhaat ja laadukkaimmat palvelut.

Mitä on tehtävä väkivaltatilanteessa?

– Ensiksi on saatava lapset turvaan. Vaikka lapsi olisi kuinka pieni, hän ei saa nähdä väkivaltaa, eikä edes olla viereisessä huoneessa nukkumassa. Hän ei oikeasti nuku. Sen jälkeen on itse lähdettävä turvaan. Kannattaa hakea apua esimerkiksi Lyömättömästä linjasta ja seurakuntien perheneuvonnasta.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

”Halusin perheneuvontaan, jotta ymmärtäisin, miksi näin tapahtui” – kirkon perheneuvonnassa ei tavoitella yhteistä hautapaikkaa vaan ymmärryksen lisääntymistä

Hyvä elämä

Kirkon perheneuvontaan hakeudutaan niin parisuhdepulmien kuin henkilökohtaisten ongelmienkin takia. Kaikki solmut eivät aukea, mutta moni kokee saaneensa perheneuvonnasta rohkaisua, työkaluja ja näkökulmia.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.