Esittelyssä kolme koukuttavaa perhepeliä pöydän ääreen
Kokeilussa peli maatilan hallinnoimisesta, outo korttipeli ja Mooseksen ajan Carcassonne.
1. Agricola-perhepeli. Pelissä rakennetaan omaa maatilaa ostamalla eläimiä, talleja, aitauksia eläimille, peltoa ja taloja. Hankkimalla eläimiä saa ruokaa ja hankkimalla peltoa saa viljaa. Lopuksi maatilasta saa pisteitä. Pelissä hauskinta on ehdottomasti oman maatilan parantaminen eli uusien huoneiden ja aitausten ostaminen. Suosittelen peliä kaikille, jotka tykkäävät suunnittelusta ja suunnitelmien toteuttamisesta. Tätä voi myös pelata yksin, voi yrittää voittaa itsensä! Kesto yli 45 minuuttia, 1–4 pelaajaa, yli 8-vuotiaille.
2. Dixit. Pelin ideana on keksiä vihjeitä korttien omituisista satukuvista. Pelaajat sanovat vuorollaan vihjeitä kuvistaan ja yrittävät saada muut tajuamaan, mikä kuvien joukosta on juuri heidän kuvansa. Vihjeiden keksiminen ja arvuutteleminen on kivaa. Kuvakortit ovat hienoja ja omituisia. Dixit-peli muistuttaa mielestäni tv:n Kymppitonni-ohjelmaa, jossa pelaajien pitää keksiä sanoille selityksiä. Kesto 30 minuuttia, 3–6 pelaajaa, yli 8-vuotiaille (minusta nuoremmatkin pystyvät pelaamaan).
3. Carcassonne – Liitonarkki. Tarkoituksena on kerätä pisteitä rakentamalla teitä, peltoja ja kaupunkeja neliönmuotoisista laatoista. Laattoja nostetaan yksi kerrallaan ja asetetaan vierekkäin. Säännöt muistuttavat muiden Carcassonne-pelien sääntöjä, mutta tässä esimerkiksi laatat ja tarina ovat erilaisia. Nyt ollaan Mooseksen ajan Israelissa. Hauskaa on se, että jos ei tahdo asettaa laatalleen pelinappulaansa (seuraajaa), saa liikuttaa liitonarkkia, jolla myös pystyy keräämään pisteitä. Pelissä olisi voinut olla enemmän laattoja. Kesto 30–45 minuuttia, 2–5 pelaajaa, yli 8-vuotiaille (pienemmätkin luultavasti onnistuvat pelaamaan).
Selma Hurme, 10 v.
Jaa tämä artikkeli:
Toimitus suosittelee

Annika Salonen, 11 v, arvioi: Planet-lautapeli on hauska mutta lyhyt
Hyvä elämäPelissä rakennetaan oma planeetta ja kerätään sinne eläimiä.
