null Fantasiaseikkailu 1890-luvun Helsingissä viehätti yhdeksänvuotiasta kirjakriitikkoa

Anniina Mikama on kirjoittanut fantasiakirjan Taikuri ja taskuvaras.

Anniina Mikama on kirjoittanut fantasiakirjan Taikuri ja taskuvaras.

Hyvä elämä

Fantasiaseikkailu 1890-luvun Helsingissä viehätti yhdeksänvuotiasta kirjakriitikkoa

Kirjan hahmot ovat mielenkiintoisia, mutta puola turhaa.

Taikuri ja taskuvaras kertoo tytöstä nimeltään Mina. Tapahtumapaikka on 1890-luvun Helsinki. Mina on orpo eikä hänellä ole kotia, joten hän asuu lahossa halkoliiterissä ja elää kerjäämällä ja varastamalla.

Kerran Mina yrittää varastaa kummallisen esineen hienonnäköiseltä mieheltä nimeltä Tom. Tämä jäljittää Minan ja palkkaa hänet kunnon töihin. Siellä Mina tutustuu taloudenhoitaja Matildaan, hänen poikaansa Joeliin, professori Wiktor Worowskiin ja ilkeään Cecilia Mortoniin. Siitä alkaa mukaansatempaava tarina täynnä taikatemppuja ja jännittäviä juonenkäänteitä.

Kirjan hahmot ovat mielenkiintoisia. Esimerkiksi professori oli aluksi vastahakoinen ottamaan Minaa vastaan. Cecilia taas vaikutti aluksi oikein mukavalta naiselta, mutta vähän ajan päästä hänen karmea puolensa paljastui. Ainoa asia, mistä en niin pitänyt, olivat professorin puolankieliset lausahdukset, koska en osaa puolaa.

Kirja oli oikein hyvä, erityisesti, kun se on kirjailijan ensimmäinen. Pidin siitä myös, koska pidän todella paljon fantasiakirjoista.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.