null Espoolainen Olarin seurakunta sai ison testamenttilahjoituksen – raha käytetään diakoniatyöhön

Chapple toimii kauppakeskus Isossa Omenassa.

Chapple toimii kauppakeskus Isossa Omenassa.

Ajankohtaista

Espoolainen Olarin seurakunta sai ison testamenttilahjoituksen – raha käytetään diakoniatyöhön

Lahjoitus oli arvoltaan 150 000 euroa. Tämän ja aiemmin saadun miljoonan euron testamentin avulla seurakuntaan on perustettu kolme uutta virkaa.

Olarin seurakunta sai muutama vuosi sitten yksityishenkilöltä 150 000 euron testamentin. Testamentin toimeenpano vei aikaa, joten se astui voimaan vasta viime vuoden lopulla. Jo aiemmin Olarin seurakunta oli saanut miljoonan euron suuruisen testamentin.

Diakonissa Minna Martiskainen Chapplessa. Hänen tehtäväkenttäänsä kuuluu etsivä vanhustyö. Työ alkoi testamanttirahojen turvin projektina. Nyt virka on vakituinen.

Diakonissa Minna Martiskainen Chapplessa. Hänen tehtäväkenttäänsä kuuluu etsivä vanhustyö. Työ alkoi testamanttirahojen turvin projektina. Nyt virka on vakituinen.

– Testamenttien antajat toivoivat rahojen käyttämistä olarilaisten hyväksi diakonisin perustein. Lämmöllä ja suurella kiitollisuudella muistamme heitä molempia ja toimimme niin kuin he toivoivat, Olarin seurakunnan kirkkoherra Salla-Maria Viitapohja kertoo.

Rahat on Viitapohjan mukaan sijoitettu vastuullisesti. Sijoitusten tuotoilla seurakuntaan on pystytty palkkaamaan kolme työntekijää: seniorityöhön, diakoniseen yhteisötyöhön ja nuorison parissa tehtävään yhteisötyöhön.

– Liikkeelle lähdettiin ensin kahdella määräaikaisella projektilla. Hyvien kokemusten jälkeen molemmat virat vakinaistettiin ja uuden testamenttilahjoituksen avulla perustettiin vielä toinen yhteisötyön virka. Yhteisötyö on uudenlaisella työotteella tapahtuvaa työtä kauppakeskus Isossa Omenassa Chapplessa.

Viitapohjan mukaan Chapplessa pyritään tavoittamaan eri-ikäisiä ihmisiä ja aivan erityisesti heitä, joilla suhde seurakuntaan on etäinen. Chapplessa käy myös runsaasti maahanmuuttajia.

– Ilman näitä testamenttilahjoituksilla perustettuja virkoja tämä työ ei olisi tässä laajuudessa mahdollista. Olemme muuten joutuneet vähentämään viime vuosina jo useita työntekijöitä.

– Seniorityö on vähän yhteisötyötä perinteisempää, mutta siihen olemme onnistuneet rekrytoimaan osaavan ja innovatiivisen työntekijän perinteisen seurakuntakentän ulkopuolelta eli uusia tuulia siinäkin kyllä koko ajan on. Maalis-elokuun ajan seniorityöntekijämme on lainassa Espoon seurakuntayhtymässä koordinoimassa seurakuntien yhteistä seniorien digikinkerihanketta, Viitapohja kertoo.

Hänen mukaansa Olarissa luotetaan siihen, että sijoitusten tuotto riittää pitkälle eteenpäin.

– Ei pääomaan koskeminenkaan ole mahdoton ajatus, Viitapohja sanoo.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.