null Hauska tapa kerätä rahaa hyvään tarkoitukseen: espoolainen kirkkosali muuttuu kolmeksi viikoksi pakopelipaikaksi

Pakohuonepeleihin liittyvät erilaiset lukot ja numeroyhdistelmät. Mio Mokin mukaan niitä on myös Leppävaaran kirkolle rakennetussa pelissä.

Pakohuonepeleihin liittyvät erilaiset lukot ja numeroyhdistelmät. Mio Mokin mukaan niitä on myös Leppävaaran kirkolle rakennetussa pelissä.

Ajankohtaista

Hauska tapa kerätä rahaa hyvään tarkoitukseen: espoolainen kirkkosali muuttuu kolmeksi viikoksi pakopelipaikaksi

Pelistä saadut tuotot ohjataan Yhteisvastuukeräykselle.

Leppävaaran kirkolla Espoossa on pakohuonepeli kolmen viikon ajan. Mistä on kyse, nuorisotyönohjaaja Mio Mokki?

– Pelillä kerätään varoja Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Tämä on uusi ja hauska tapa kerätä rahaa hyvään tarkoitukseen. Toivon, että peli innostaa kirkolle myös sellaisia, jotka eivät siellä muuten käy. Olen tosi innoissani tästä.

Miten pakohuonepeliä pelataan?

– Etukäteen en halua paljastaa liikaa. Pelaamisessa tarvitaan loogista päättelykykyä ja luovaa ongelmanratkaisutaitoa. Tunnin mittaisen pelin aikana osallistujat etenevät ja ratkovat tehtäviä yhteisvoimin. Ryhmässä voi olla kahdesta kuuteen pelaajaa. Yksin ei voi pelata.

Kenelle suosittelet tätä?

– Rakennamme pelin sellaiseksi, että se sopii sekä ensikertalaisille että kokeneille harrastajille. Tässä pelissä on kristillinen teema. Reitin varrelta löytyy vihjeitä, joten ei haittaa, jos ei tunne kristinuskoa. Tieto nopeuttaa, mutta ilman sitäkin selviää.

– Tämä on ainutlaatuinen kokemus, sillä nyt pääsee tutustumaan kirkkosaliin ihan uudella tavalla. Pelaaminen on myös turvallista, sillä paikalla on kerrallaan vain yksi porukka.

Mikä pakohuonepeleissä on parasta?

– Onnistumisen riemu ja se kutkuttava tunnelma, kun on kiire ja jännitys siitä, ehtiikö saada pelin loppuun ennen ajan päättymistä. Todellisuudessa ei haittaa lainkaan, vaikka aika loppuu ja peli jää kesken. Tärkeintä on, kun reitin varrella tekee oivalluksia.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.