null Espoon seurakunnat auttavat venezuelalaisia pakolaisia Kolumbiassa

Yli kaksi miljoonaa ihmistä on paennut sosialistisesta Venezuelasta.

Yli kaksi miljoonaa ihmistä on paennut sosialistisesta Venezuelasta.

Espoon seurakunnat auttavat venezuelalaisia pakolaisia Kolumbiassa

20 000 eurolla parannetaan muun muassa raskaana olevien ja imettävien naisten hoitoon pääsyä sekä lasten mahdollisuutta koulunkäyntiin.

Espoon seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto on myöntänyt 20 000 euroa katastrofiapua venezuelalaisten pakolaisten auttamiseen Kolumbiassa. Apu toimitetaan perille Suomen Lähetysseuran kautta.

Pahentunut poliittinen, taloudellinen ja sosiaalinen kriisi Venezuelassa on ajanut jopa yli kaksi miljoonaa ihmistä pakolaisiksi. Suurin osa heistä on hakeutunut Kolumbia Araucaan, missä toimii myös Suomen Lähetysseura.

Kolumbiassa pakolaisten pääsy terveydenhuollon ja muiden sosiaalipalveluiden piiriin on heikko. Erityisen heikossa asemassa ovat naiset, lapset ja vammaiset. Kolumbian puolella syntyneillä vauvoilla on riski jäädä ilman minkään maan kansalaisuutta. Lisääntyneen prostituution vuoksi myös sukupuolitaudit leviävät herkästi.

Suomen Lähetysseuran tuki alueelle on yhteensä 40 000 euroa. Sillä pystytään auttamaan 250 perhettä eli noin tuhatta ihmistä. Avun turvin parannetaan muun muassa raskaana olevien ja imettävien naisten hoitoon pääsyä sekä lasten mahdollisuutta koulunkäyntiin. Pakolaisille annetaan oikeuksiin liittyvää neuvontaa, minkä lisäksi Lähetysseura torjuu ihmiskauppaa. Avustuksella vahvistetaan myös ruokaturvaa perustamalla puutarhoja ja viljelytiloja.

Espoon seurakunnat ovat varanneet katastrofiapuun 80 000 euroa vuodelle 2019. Määrärahasta myönnettiin huhtikuussa 40 000 euroa Mosambikin luonnonkatastrofin uhrien auttamiseen Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Espoon yhteinen kirkkoneuvosto myönsi vuosi sitten 40 000 euron avustuksen samaan kohteeseen. Lähetysseuran raportin mukaan apu hyödytti yhteensä suoraan 1890 ihmistä ja epäsuorasti satoja lisää.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: