null Espoon seurakunnat jakoivat 1,77 miljoonan euron määrärahan lähetystyöhön ja kansainväliseen apuun – tukea myönnettiin viidelle järjestölle

Medialähetys Sanansaattajat tekee radiotyötä muun muassa Thaimaassa. Penprapha Tangsirisatian (vasemmalla) tuottaa vuorovaikutteista Sydänystävä-ohjelmaa viidesti viikossa. Kuvassa hän tapaa kuulijoitaan.  

Medialähetys Sanansaattajat tekee radiotyötä muun muassa Thaimaassa. Penprapha Tangsirisatian (vasemmalla) tuottaa vuorovaikutteista Sydänystävä-ohjelmaa viidesti viikossa. Kuvassa hän tapaa kuulijoitaan.  

Ajankohtaista

Espoon seurakunnat jakoivat 1,77 miljoonan euron määrärahan lähetystyöhön ja kansainväliseen apuun – tukea myönnettiin viidelle järjestölle

Tukea saaneet järjestöt toimivat Euroopan lisäksi Aasiassa, Afrikassa ja Etelä-Amerikassa.

Espoon seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto jakoi kokouksessaan 20. maaliskuuta tämän vuoden määrärahat lähetystyöhön ja kansainväliseen apuun. 1,77 miljoonaa euroa jaettiin viime vuoden tapaan viiden järjestön kesken. ”Yhteistyökumppanit jakavat Espoon seurakuntien arvot ja sitoutuvat toiminnassaan tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen”, todetaan Espoon seurakuntien lähettämässä tiedotteessa.

Määräraha myönnettiin hakemusten perusteella seuraavasti: Kirkon Ulkomaanapu saa 740 000 euroa, Suomen Lähetysseura 740 000 euroa,  Medialähetys Sanansaattajat 145 000 euroa, Suomen Pipliaseura 115 000 euroa ja Evankelinen lähetysyhdistys ELY 25 000 euroa.

Espoon seurakunnat toteuttavat lähetystyötä ja kansainvälistä auttamistyötä kumppanijärjestöjen kautta. Suurin osa hankkeista toteutetaan myös paikallisten yhteistyökumppaneiden, kuten alueella toimivien kirkkojen, kristillisten järjestöjen tai muiden toimijoiden kanssa.

Tuettuja hankkeita yhdistää se, että niiden tavoitteena on auttaa ihmisiä ruohojuuritasolla ja vahvistaa paikallisia yhteisöjä edistämään ihmisten hyvinvointia, voimaantumista ja aktiivista toimijuutta.

Suomen Lähetysseura käyttää määrärahaa muun muassa ruoka- ja vesiturvan parantamiseen, rauhantyöhön ja teologiseen koulutukseen. Hankkeita toteutetaan muun muassa Boliviassa, Israelissa, Kiinassa, Senegalissa ja Syyriassa. 40 000 euroa osoitetaan Tansaniaan, jonne istutettavat puut omistetaan symbolisesti Espooseen syntyville lapsille.

Kirkon Ulkomaanapu ohjaa Espoon määrärahan useamman kymmenen hankkeen rahoitukseen. Suurimmalla osalla hankkeita pyritään takaamaan riittävää toimentuloa ja laadukasta koulutusta naisille, lapsille, pakolaisilla ja yhteiskunnan marginaalissa oleville ihmisille. Kirkon Ulkomaanapu panostaa myös rauhantyöhön.

Suomen Pipliaseura kohdistaa espoolaisten tuen muun muassa naisten lukutaidon tukemiseen Afrikassa ja raamattutyöhön Intiassa, Egyptissä ja Lähi-idässä.

Medialähetys Sanansaattajille (Sansa) annettu tuki käytetään muun muassa Toivoa naisille -radiotyöhön Intiassa sekä erilaisiin mediahankkeisiin Lähi-idässä, Pohjois-Afrikassa, Pakistanissa, Sri Lankassa ja Thaimaassa.  

Evankelinen lähetysyhdistys käyttää saamansa tuen muun muassa koulutoiminnan kehittämiseen Sambiassa ja Viron kirkon diakonia- ja perhetoiminnan tukemiseen.

Espoolaisten tuki käytetään hakijoiden ilmoittamiin hankkeisiin ja tuella ei rahoiteta muuta hakijan toimintaa. Järjestöt raportoivat Espoon seurakunnille siitä, miten saatu määräraha on käytetty.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.