null Vantaan seurakunnat auttavat 20 000 eurolla sodasta kärsiviä lapsia ja nuoria Ukrainassa

Ukrainalaislapset jatkavat Harkovassa ilmahälytysten aikana koulunkäyntiä metroasemalle perustetussa luokkahuoneessa.

Ukrainalaislapset jatkavat Harkovassa ilmahälytysten aikana koulunkäyntiä metroasemalle perustetussa luokkahuoneessa.

Ajankohtaista

Vantaan seurakunnat auttavat 20 000 eurolla sodasta kärsiviä lapsia ja nuoria Ukrainassa

Rahasummalla tuetaan Kirkon Ulkomaanavun kautta ukrainalaisten lasten ja nuorten koulunkäyntiä muun muassa varustelemalla pommisuojia ja järjestämällä psykososiaalista tukea.

Vantaan yhteinen kirkkoneuvosto myönsi 20 000 euron avustuksen sodasta kärsivien lasten ja nuorten auttamiseen Ukrainassa Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Päätös tehtiin keskiviikkona 20. maaliskuuta. Yhtymän talousarviossa on varattu määräraha ulkomaiseen katastrofiapuun, joka on tarkoitettu käytettäväksi ennalta arvaamattoman katastrofin sattuessa. Kirkkoneuvoston päätöksellä mahdollistetaan Ukrainan sodasta kärsivien lasten ja nuorten auttaminen ja elämisen perusedellytysten tarjoaminen.

Kaksi vuotta Ukrainan sodan alkamisen jälkeen yli 10 500 siviiliä on kuollut, heistä 587 lapsia, ja yli 20 000 ihmistä on haavoittunut. Jatkuvat pommitukset, miinat ja droonihyökkäykset ovat jättäneet jälkeensä traumatisoituneen, kodeistaan paenneen ja henkensä edestä pelkäävän sukupolven.

Jatkuvan väkivallan vuoksi noin neljä miljoonaa ihmistä on yhä pakolaisena Ukrainan sisällä ja yli 5,9 miljoonaa ulkomailla. Sota on vaurioittanut kahden vuoden aikana 3 428 oppilaitosta ja tuhonnut käyttökelvottomaksi 365 koulua.

Kirkon Ulkomaanavun humanitaarinen avustusoperaatio Ukrainassa alkoi pian sodan alettua. Järjestö on tukenut kahden vuoden aikana ukrainalaisten lasten ja nuorten koulunkäyntiä rakentamalla ja varustamalla opetuksen ilmahälytysten aikaan turvaavia pommisuojia. Se on vahvistanut myös lasten psykososiaalista tukea ja digitaalisia oppimismahdollisuuksia. Työ jatkuu esimerkiksi Harkovan metroasemille perustetuissa kouluissa ja on laajentunut myös ammatilliseen koulutukseen.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.