null Espoon seurakunnat myönsivät 20 000 euron katastrofiavustuksen siviilien auttamiseen Israelin ja Palestiinan välisessä kriisissä

Espoon seurakuntien avustuksella voidaan auttaa jerusalemilaisen Augusta Victoria -sairaalan potilaita.

Espoon seurakuntien avustuksella voidaan auttaa jerusalemilaisen Augusta Victoria -sairaalan potilaita.

Ajankohtaista

Espoon seurakunnat myönsivät 20 000 euron katastrofiavustuksen siviilien auttamiseen Israelin ja Palestiinan välisessä kriisissä

Apu toimitetaan perille Suomen Lähetysseuran kautta. Se sisältää ruokaa, puhdasta vettä, lääkkeitä, terveyspalveluita ja psykososiaalista tukea.

Hamasin terrori-isku ja Israelin vastahyökkäys ovat johtaneet siihen, että Gazassa on käsillä suuri humanitaarinen kriisi. Myös Länsirannalla on pulaa peruselintarvikkeista ja lääkkeistä. Espoon seurakuntien 20 000 euron suuruinen tuki menee Lähetysseuran kautta hädässä olevien siviilien auttamiseen ja paikallisen sairaalan tukemiseen.

Länsirannalla ja Gazassa annettava apu on ruokaa, puhdasta vettä, lääkkeitä, terveyspalveluita ja psykososiaalista tukea. Alueilla toimitaan kirkkojen yhteistyöverkosto ACT-allianssin kanssa. Toimijat ovat Lähetysseuran pitkäaikaisia ja luotettavia yhteistyökumppaneita.

Lähetysseuran kautta tuetaan myös Itä-Jerusalemissa sijaitsevan Augusta Victoria -sairaalan toimintaa. Luterilaisen maailmanliiton omistama sairaala on erikoistunut muun muassa syöpä- ja munuaistautipotilaiden hoitoon.

Augusta Victoria -sairaalan työntekijät ovat vaarallisessa tilanteessa.

Augusta Victoria -sairaalan työntekijät ovat vaarallisessa tilanteessa.

Lähetysseuran humanitaarisen avun asiantuntijan Eija Alajarvan mukaan sairaalaan tulee vakavasti sairaita potilaita Länsirannalta ja Gazasta. Kiihtynyt konfliktitilanne on tehnyt potilaiden ja henkilökunnan liikkumisesta erittäin vaarallista, osin mahdotonta. Potilaita ja heidän perheenjäseniään on jäänyt sairaalaan jumiin taisteluiden alettua.

Espoon seurakuntien tuen avulla majoitetaan potilaita ja heidän perheenjäseniään, tuetaan potilaiden ja henkilökunnan ruokahuoltoa ja jaetaan esimerkiksi hygienia- ja kuukautistarvikkeita. Sairaala vahvistaa tuella myös lääkevarastojaan ja varautuu hoitamaan taisteluissa haavoittuneita ihmisiä.

Lähetysseura on tehnyt työtä Israelissa ja Palestiinalaisalueella jo 99 vuotta. Järjestö tukee esimerkiksi nuorten rauhankasvatusta ja johtajuuskoulutusta sekä paikallisen luterilaisen kirkon diakoniatyötä.

Espoon seurakunnat ovat varanneet kuluvalle vuodelle katastrofiapuun 140 000 euroa, josta aiemmin on myönnetty 60 000 euroa Ukrainaan, 30 000 euroa Syyrian maanjäristyksen uhreille sekä 15 000 euroa Mocha-hirmumyrskyn uhreille Myanmarissa.  

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.