null Vantaan seurakunnat myönsivät 30 000 euroa Ukrainaan ja Lähi-itään

Avustusvaroilla tuetaan muun muassa Luterilaisen maailmanliiton sairaalaa Itä-Jerusalemissa ja ukrainalaisten lasten koulunkäyntiä. 

Avustusvaroilla tuetaan muun muassa Luterilaisen maailmanliiton sairaalaa Itä-Jerusalemissa ja ukrainalaisten lasten koulunkäyntiä. 

Ajankohtaista

Vantaan seurakunnat myönsivät 30 000 euroa Ukrainaan ja Lähi-itään

Yhteisen kirkkoneuvoston myöntämällä tuella autetaan siviilejä konfliktialueilla.

Vantaan yhteinen kirkkoneuvosto päätti myöntää 20 000 euroa sodasta kärsivien auttamiseksi Lähi-idässä Suomen Lähetysseuran kautta. Lisäksi se myönsi 10 000 euroa lasten ja nuorten auttamiseen Ukrainassa Kirkon Ulkomaanavun kautta. Yhteinen kirkkoneuvosto kokoontui keskiviikkona 13. joulukuuta.

Lähetysseuralle myönnetyillä varoilla tuetaan Itä-Jerusalemissa sijaitsevaa Luterilaisen maailmanliiton sairaalaa ja Lähi-idän kirkkojen neuvoston alaisen DSPR:n antamaa humanitaarista apua. Kirkko tarjoaa perheille muun muassa ruoka-apua ja tukea vuokriin, sähkö-, koulu- tai sairaanhoitokuluihin. 

Ukrainassa miljoonat lapset ovat joutuneet jättämään kotinsa sodan takia ja keskeyttämään koulunkäynnin. Lapset ja nuoret tarvitsevat kriisinkin keskellä tulevaisuuden näkymiä, ja psykososiaalisen tuen merkitys on tärkeä. Kirkon Ulkomaanapu tekee yhteistyötä Ukrainan opetus- ja tiedeministeriön kanssa koulutuksen takaamiseksi ja kehittämiseksi.

Vantaan seurakuntayhtymän talousarviossa on varattu määräraha ulkomaiseen katastrofiapuun. Avustusmäärärahaa on tarkoitus käyttää ennalta arvaamattoman katastrofin sattuessa.

Myös Helsingin ja Espoon seurakunnat ovat aiemmin tänä vuonna myöntäneet varoja Israelin ja Hamasin välisen konfliktin uhrien tukemiseksi, kummatkin 20 000 euroa.

Kirkon Ulkomaanapu (KUA) myönsi marraskuussa omasta katastrofirahastostaan 220 000 euroa sodasta kärsivien perheiden auttamiseen Itä-Jerusalemissa ja Länsirannalla. Suomen Lähetysseura auttaa Hamasin ja Israelin sodasta kärsiviä siviilejä 150 000 eurolla.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.