null Helsingin seurakunnilta kriisiapua palestiinalaisille ja Pakistaniin

Augusta Victoria -sairaalan työntekijöitä. Sairaala sijaitsee Itä-Jerusalemissa. Kuva: Albin Hillert/LWF

Augusta Victoria -sairaalan työntekijöitä. Sairaala sijaitsee Itä-Jerusalemissa. Kuva: Albin Hillert/LWF

Ajankohtaista

Helsingin seurakunnilta kriisiapua palestiinalaisille ja Pakistaniin

Itä-Jerusalemissa sijaitseva Augusta Victoria -sairaala saa 20 000 euroa. Pakistanissa apua annetaan kristityille, jotka menettivät kotinsa väkijoukon hyökkäyksessä.

Helsingin seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto myönsi Suomen Lähetysseuralle 20 000 euron avustuksen Israel-Palestiina-kriisin uhrien tukemiseksi sekä 15 000 euroa kotinsa menettäneiden perheiden auttamiseksi Pakistanissa.

Lähetysseura tukee Itä-Jerusalemissa sijaitsevan Augusta Victoria -sairaalan toimintaa. Luterilaisen maailmanliiton omistama sairaala on erikoistunut muun muassa syöpä- ja munuaistautipotilaiden hoitoon.

Nyt myönnetty tuki käytetään potilaiden ja heidän perheenjäsentensä majoittamiseen, ruokahuoltoon ja esimerkiksi hygienia- ja kuukautistarvikkeiden hankkimiseen. Sairaala vahvistaa myös lääkevarastojaan ja varautuu hoitamaan taisteluissa haavoittuneita ihmisiä.

Pakistanissa Lähetysseura auttaa kotinsa menettäneitä perheitä ruoan ja perustarvikkeiden hankinnassa. Taustalla on elokuinen väkivallan aalto, joka roihahti Koraanin häpäisyä koskeneesta huhusta. Vihaiset väkijoukot polttivat noin 20 kirkkoa. Lisäksi yli 125 kristittyjen perheiden kotia tuhoutui tai vaurioitui pahoin. Tuki kanavoidaan Lähetysseuran pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Pakistanin kirkon Peshawarin hiippakunnan kautta.

Espoon seurakunnat myönsi aiemmin apua siviilien ruokaan, lääkkeisiin ja terveyspalveluihin Länsirannalle ja Augusta Victoria -sairaalalle. Espoon tuki on yhteensä 20 000 euroa ja toimitetaan perille Suomen Lähetysseuran kautta.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.