null Espoon seurakunnilta 40 000 euroa katastrofiapua Venezuelan pakolaisille

Luterilainen maailmanliitto kouluttaa ja tukee Kolumbiaan tulleita venezuelalaispakolaisia.

Luterilainen maailmanliitto kouluttaa ja tukee Kolumbiaan tulleita venezuelalaispakolaisia.

Ajankohtaista

Espoon seurakunnilta 40 000 euroa katastrofiapua Venezuelan pakolaisille

Avustusvaroilla hankitaan muun muassa ruoka- ja tavarakuponkeja ja työnhaun ohjausta. Hyperinflaatiosta ja nälänhädästä kärsivän Venezuelan on jättänyt yli 1,5 miljoonaa ihmistä.

Espoon seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto on myöntänyt 40 000 euroa katastrofiapua venezuelalaisten pakolaisten auttamiseen Kolumbiassa. Apu toimitetaan Suomen Lähetysseuran kautta.

Hyperinflaation ja nälänhädän kourissa olevasta Venezuelasta on reilun vuoden aikana paennut yli 1,5 miljoonaa ihmistä. Puoli miljoonaa heistä on päätynyt pakolaisiksi Kolumbiaan. Heidän tilanteensa on heikko: elinolot ovat huonot, rahaa ruokaan ja muihin tarvikkeisiin ei ole ja työnsaanti on vaikeaa.

Suomen Lähetysseura toimii alueella Luterilaisen maailmanliiton kautta, joka tarjoaa pakolaisille ruoka- ja tavarakuponkeja sekä ohjausta työnhakuun. Lisäksi erityisesti naisille ja nuorille annetaan koulutusta turvallisuuskysymyksistä, oikeuksista ja elinolojen parantamisesta.

Espoon seurakunnat ovat varanneet katastrofiapuun 80 000 euroa vuodelle 2018. Aiemmin määrärahasta on myönnetty 40 000 euroa Syyrian kriisissä auttamiseen Kirkon Ulkomaanavun kautta, joten tälle vuodelle varattu katastrofiapu on käytetty loppuun. Avustusjärjestöt raportoivat Espoon seurakunnille kriisiavun käytöstä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.