null Kirkko Vantaalla myönsi 60 000 euroa katastrofiapua Myanmariin ja Nepaliin

Nämä väkivaltaa pakenevat rohiyanga-muslimit pääsivät veneellä pakoon Bengalinlahden yli Bangladeshiin. Myanmarin puoleisella rannalla näkyy savua.

Nämä väkivaltaa pakenevat rohiyanga-muslimit pääsivät veneellä pakoon Bengalinlahden yli Bangladeshiin. Myanmarin puoleisella rannalla näkyy savua.

Ajankohtaista

Kirkko Vantaalla myönsi 60 000 euroa katastrofiapua Myanmariin ja Nepaliin

Kirkon Ulkomaanavun mukaan Myanmarin ja Bangladeshin rajaseudulla on käynnissä maailman pahin pakolaiskriisi kymmeniin vuosiin.

Vantaan seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto päätti myöntää 60 000 euroa katastrofiapua Myanmarin ja Bangladeshin rajaseudulle sekä Nepaliin.

Kirkon Ulkomaanapu (KUA) tukee 30 000 eurolla Myanmarin ja Bangladeshin rajaseudun pakolaisia. Alueen rohingya-muslimeihin kohdistuvat väkivaltaisuudet ovat käynnistäneet pakolaiskriisin, jota KUA kutsuu maailman pahimmaksi kymmeniin vuosiin. Yli 400 000 ihmistä on jättänyt kotinsa, sadat tuhannet ihmiset ovat yhä kriisialueella ja pakolaisleirit ovat täynnä. KUA toimittaa alueelle ruoka-apua ja muuta välttämätöntä.

Suomen Lähetysseura (SLS) lähettää 30 000 eurolla katastrofiapua Nepaliin, jossa kovat tulvat ovat tuhonneet satoja. SLS:n työalueella Morangin piirikunnassa 80 prosenttia sadosta on tuhoutunut. SLS:n mukaan tulvat vaikuttavat suoraan yli 100 000 ihmiseen, ja ruoan hinta on noussut.

Vantaan seurakuntayhtymä oli varannut tänä 60 000 euroa ulkomaiseen katastrofiapuun. Summa käytettiin nyt kokonaisuudessaan.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.