null Espoon seurakuntien katastrofiavulla kunnostetaan pommitettuja kouluja Syyrian lapsille

Uusi maali ja toimivat tilat wc-pisteineen ovat houkutelleet lapsia takaisin Atallah Sukkariyan kouluun Keski-Syyriassa.

Uusi maali ja toimivat tilat wc-pisteineen ovat houkutelleet lapsia takaisin Atallah Sukkariyan kouluun Keski-Syyriassa.

Espoon seurakuntien katastrofiavulla kunnostetaan pommitettuja kouluja Syyrian lapsille

Espoon seurakunnat myönsi 40 000 euron avustuksen Syyrian sodan uhreille. Apu menee perille Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Syyrian sota on kestänyt jo seitsemän vuotta, eikä loppua näy. Sodan uhreja pyritään kuitenkin auttamaan, ja tukemaan muun muassa lasten koulunkäyntiä.

Espoon seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto päätti myöntää 40 000 euroa katastrofiapua Syyrian sodasta kärsineiden lasten auttamiseen. Apu ohjataan perille Kirkon Ulkomaanavun ja sen Syyriassa toimivan yhteistyökumppanin WATAN-säätiön kautta.

Katastrofiavulla kunnostetaan sodan takia hylättyjä ja pommitettuja kouluja Pohjois-Syyriassa Ibdilin ympäristössä sekä järjestetään koulutusta opettajille.

Kotikäyntien ja muiden yhteisöllisten toimintojen avulla tavoitetaan koulua käymättömiä lapsia ja rohkaistaan heidän huoltajiaan lähettämään lapset kouluun. Lisäksi rekrytoidaan työntekijöitä, jotka tukevat väkivallan keskellä eläneitä lapsia kokonaisvaltaisesti.

Kouluikäisten lasten vanhemmille on hankkeessa varattu lisäksi ”rahaa työstä” -toiminto (cash-for-work), jonka tarkoituksena on antaa toimeentuloa akuuttiin tarpeeseen ja näin toimia kannustimena aktiivisille huoltajille. Ongelma poikkeustilanteissa on usein se, että isompien lasten koulunkäynti keskeytyy, kun he joutuvat akuutin rahan ja ruuan tarpeen takia töihin.

Avustushankkeen kokonaisbudjetti on 400 000 euroa, josta 350 000 e on Suomen Ulkoministeriön tukea. Apua saa liki 6 000 ihmistä.

Espoon seurakunnat on varautunut tänä vuonna antamaan katastrofiapua yhteensä 80 000 eurolla, josta tähän tarkoitukseen ohjataan puolet. Loppuosasta päätetään myöhemmin.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi