null Espoossa kasteen voi varata myös verkossa – uusi palvelu vastaa vanhempien toiveeseen

– Seurakuntalaiset ovat jo pitkään toivoneet ristiäisten sähköistä varausmahdollisuutta, sanoo Espoonlahden seurakunnan kirkkoherra Jukka Lehti. Hänet kuvattiin Soukan kappelissa.

– Seurakuntalaiset ovat jo pitkään toivoneet ristiäisten sähköistä varausmahdollisuutta, sanoo Espoonlahden seurakunnan kirkkoherra Jukka Lehti. Hänet kuvattiin Soukan kappelissa.

Ajankohtaista

Espoossa kasteen voi varata myös verkossa – uusi palvelu vastaa vanhempien toiveeseen

Sähköinen varaus helpottaa ristiäisjärjestelyjä. Viime vuonna Espoon seurakunnissa kastettiin 1300 lasta.

Espoon suomenkielisten seurakuntien jäsenet ovat vuoden 2024 alusta voineet varata kasteen netin kautta. Tilaisuuden voi varata mihin tahansa tarjolla olevista kirkoista tai kappeleista.

Papin pääsee valitsemaan oman seurakunnan papeista. Palvelun kautta voi varata kastepapin myös silloin, kun ristiäiset pidetään kotona.  

Espoonlahden seurakunnan kirkkoherra Jukka Lehti kertoo, että seurakuntalaiset ovat toivoneet sähköistä varausmahdollisuutta jo pitkään.

– Muutoksen myötä kasteen varaaminen muuttuu melko tavalla helpommaksi eikä ole kiinni palvelukeskuksemme toiminta-ajoista. Lapsiperheissä on totuttu varaamaan lääkärit ja muut netin kautta. Nyt myös voi kastevarauksen tehdä samalla tavalla, Jukka Lehti kuvaa.  

Palvelun verkkosovellus ohjaa käyttäjää eteenpäin varausta tehdessä. Tehdystä varauksesta tulee vahvistusviesti varaajan sähköpostiosoitteeseen. Pappi on yhteydessä perheeseen hyvissä ajoin ennen kastetta. Kastekirkon tai -kappelin voi varata sähköisesti myös silloin, kun kasteen toimittaa perheen oma pappi.

Seurakunnan jäsen pääsee varaamaan kasteen heti, kun lapsen henkilötunnus on tiedossa. Sähköisesti on varattavissa vain osa ajoista ja paikoista.

Mikäli sopivaa aikaa tai paikkaa ei löydy, varaaminen hoidetaan perinteisesti ottamalla yhteyttä Espoon seurakuntien palvelukeskukseen. Myös Espoon ruotsinkielisen seurakunnan kastevaraukset tehdään edelleen sitä kautta.  

Jukka Lehti sanoo, että juuri auenneen palvelun kautta on varattu jo muutama kaste.

– Seuraamme tarkasti, kuinka hyvin ihmiset löytävät tämän mahdollisuuden. Jos palvelu on suosittu, on mahdollista, että lähes kaikki varaukset voidaan hoitaa tätä kautta, Jukka Lehti sanoo.  

Espoon seurakunnissa kastettiin viime vuonna 1300 lasta ja satakunta aikuista. Palautteen perusteella kastejuhlat ovat perheille merkityksellisiä. Myös järjestelyihin ollaan tyytyväisiä. Erityisesti on kiitetty sujuvaa yhteistyötä papin kanssa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.