null Ristiäiset helposti Kastepäivässä – Espoon seurakunnat tarjoavat perheille valmiin kastejuhlan kakkukahveineen 

Lapsi on ristiäisten päähenkilö. Kasteessa hänestä tulee seurakunnan jäsen.  

Lapsi on ristiäisten päähenkilö. Kasteessa hänestä tulee seurakunnan jäsen.  

Ajankohtaista

Ristiäiset helposti Kastepäivässä – Espoon seurakunnat tarjoavat perheille valmiin kastejuhlan kakkukahveineen 

Espoon seurakunnissa järjestetään vuoden mittaan mutkattomia ja maksuttomia Kastepäivä-tapahtumia. Kevään Kastepäivät pidetään Olarissa ja Tapiolassa.

Kastepäivä on yleinen kastetapahtuma, jossa seurakunta hoitaa ristiäisjärjestelyt perheen puolesta. Kasteperhe, kummit ja juhlavieraat tulevat valmiiseen pöytään: papin palvelut, tilat ja kakkukahvit sisältyvät pakettiin. Perheen tarvitsee vain varata aika.

– Seurakuntalaisilta tulleen palautteen perusteella Kastepäivä on todella toimiva konsepti. On kehuttu sitä, miten helppoa se on ja miten kaikki on huomioitu, Olarin seurakunnan laitoshuoltaja Katri Valtter kertoo.

Valtter on vuosien varrella ollut tekemässä monet Kastepäivän kahvitukset. Olarin kirkossa on hienot ja valoisat tilat. Kakkukahvit ovat tarjolla viereisessä salissa heti kastetilaisuuden jälkeen, eikä juhlavieraiden tarvitse mennä ulkokautta. Juhlan jälkeen seurakunnan työntekijät laittavat tilat siistiksi seuraavaa ristiäisseuruetta varten: tiskaavat, siivoavat ja vievät roskat. 

Valtter korostaa, että hyvä palvelu on hänen työtään. Hän pitää työtään merkityksellisenä ja iloitsee aina, kun oma työvuoro osuu Kastepäivään.

Kastepäivään voi tuoda kastettavaksi niin vauvan kuin taaperon tai isomman lapsen. Lapsen huoltajista vähintään toisen tulee kuulua kirkkoon. Vauvan voi kastaa riippumatta siitä, onko hänen nimensä jo ilmoitettu Digi- ja väestötietoviraston (DVV) rekisteriin vai ei. Jos vauva saa nimen kasteen yhteydessä, lapsen tietojen ilmoittaminen hoituu samalla kertaa.

Ennen kastetilaisuutta lapselle valitaan kummi tai kummit. Kastettavalla tulee olla vähintään yksi konfirmoitu, evankelisluterilaiseen kirkkoon kuuluva kummi. Kummeja ja muita juhlavieraita saa toki pyytää mukaan enemmänkin. Tarjoilut on mitoitettu 20 hengelle.

Espoon seurakuntien järjestämät Kastepäivät on tarkoitettu kaikille espoolaisille. Varattavissa on useampia kastehetkiä päivää kohti. Jokainen perhe voi valita itselleen sopivan päivän ja paikan – sillä ei ole väliä, asuuko järjestävän seurakunnan alueella vai muualla Espoossa.

Kevään ensimmäinen Kastepäivä pidetään Olarin kirkolla palmusunnuntain aattona, lauantaina 23. maaliskuuta, ja sen järjestää Olarin seurakunta. Tapiolan seurakunnan Kastepäivä toukokuussa osuu äitienpäivän aattoon. Tapahtuma on Tapiolan kirkolla lauantaina 11. toukokuuta. Syksyn Kastepäivät ovat mikkelinpäivänä sunnuntaina 29. syyskuuta sekä lauantaina 16. marraskuuta.

Kastepäiviin ilmoittaudutaan Espoon seurakuntien palvelukeskuksen kautta, p. 09 8050 2601, varauspalvelut.espoo@evl.fi

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.