null Espoossa kerätään rahaa opiskelijoille, jotka menettivät kesätyötienestit koronan takia

Opiskelijat joutuvat tarkoin laskemaan euronsa. 

Opiskelijat joutuvat tarkoin laskemaan euronsa. 

Ajankohtaista

Espoossa kerätään rahaa opiskelijoille, jotka menettivät kesätyötienestit koronan takia

Vaikeinta on niillä, joiden vanhempien tulotaso vaikuttaa opintotuen suuruuteen, sanoo diakonissa Merita Hietanen.

Monelta opiskelijalta peruuntuivat kesätyöt koronaepidemian vuoksi. Tapiolan seurakunnan diakoniatyössä on huomattu, että Otaniemessä opiskelevilla nuorilla aikuisilla on ennakoimattomien tulonmenetysten takia edessä vaikea syksy. Sen vuoksi Tapiolan seurakunnan diakonissa Merita Hietanen käynnisti Kotimaanapu-sivuston kautta ruokakassikeräyksen alueen opiskelijoiden auttamiseksi.

– Emme kokoa ruokakasseja, koska niiden varastointi ja säilyttäminen on vaikeaa varsinkin nyt, kun Tapiolan kirkko on remontissa. Niinpä keräyksen edetessä jalkaudumme itse oppilaitospappien kanssa Aalto-yliopiston kampukselle, Hietanen sanoo.

– Kun diakoniatyön tämän vuoden budjettia laadittiin, ei siinä voitu aavistaa koronavirusta, ja sen vuoksi opiskelijoiden auttamiseksi on hyödynnettävä Kotimaanavun keräystä, Hietanen perustelee.

Kun vanhempien tulot eivät edes ole kovin suuria, ja silti opintotukea maksetaan vähemmän, on moni opiskelija lujilla.

Hänen mukaansa pääkaupunkiseudun opiskelijat ovat muuhun Suomeen nähden sikäli huonommassa asemassa, että heidän tuloistaan huomattava osuus menee pelkkiin asumiskuluihin.

– Asumisen lisäksi myös ruoan hinta on korkea, eikä opintotuki riitä kaikkiin menoihin. Kaikkein hankalinta on niillä, joiden kohdalla vanhempien tulotaso vaikuttaa opintotuen suuruuteen. Kun vanhempien tulot eivät edes ole kovin suuria, ja silti opintotukea maksetaan vähemmän, on moni opiskelija lujilla, Hietanen toteaa.

Hän korostaa, että seurakunnan diakoniatyössä ei koskaan kysytä, kuuluuko apua tarvitseva henkilö kirkkoon.

– Tarveharkinnassa on kuitenkin otettava huomioon asuinosoite. Tapiolan seurakunnassa voidaan auttaa vain tämän seurakunnan alueella asuvia. Voi silti olla, että tähän keräykseen haluavat osallistua muutkin seurakunnat, Hietanen sanoo.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.