null Papit ja diakoniatyöntekijät jakavat Aalto-yliopiston opiskelijoille leipää ja glögiä – ideana on kertoa, että kirkko auttaa tukalassa tilanteessa

– Haluamme jakaa  tiedon lisäksi  jotain konkreettista, ja mikä olisikaan kristillisempää kuin leipä, Aalto-pappi Anna Poutiainen sanoo.

– Haluamme jakaa  tiedon lisäksi  jotain konkreettista, ja mikä olisikaan kristillisempää kuin leipä, Aalto-pappi Anna Poutiainen sanoo.

Ajankohtaista

Papit ja diakoniatyöntekijät jakavat Aalto-yliopiston opiskelijoille leipää ja glögiä – ideana on kertoa, että kirkko auttaa tukalassa tilanteessa

Oppilaitospapit ja Tapiolan seurakunnan diakoniatyöntekijät jalkautuvat Aalto-yliopiston kampukselle Espoossa. He jakavat tietoa avun läheistä.

Oppilaitospastori Anna Poutiainen, Aalto-yliopiston kampuksella näkyy keskiviikkona 25.11. iltapäivällä teltta. Mistä on kysymys?

– Me Aalto-papit ja Tapiolan diakoniatyöntekijät olemme silloin jakamassa opiskelijoille leipää ja glögiä.

Miten tämä idea syntyi?

– Korona-aika on iskenyt kovaa myös opiskelijoihin. Moni menetti kesätyöansiot, ja tämä alkaa nyt näkyä lisääntyvänä huolena toimeentulosta.

– Mietimme diakoniatyöntekijöiden kanssa, miten voisimme kertoa opiskelijoille, että kirkon diakonia voi tukea heitä tässä tilanteessa.

Millaista apua opiskelija voi saada seurakunnalta?

– Opiskelija voi saada apua toimeentulon haasteisiin. Diakoniatyö on luonteeltaan kertaluontoista, pahimman yli auttamista. Se voi olla jonkin yksittäisen laskun maksamista tai esimerkiksi osto-osoituksen antamista ruokakauppaan.

– Me Aalto-papit ja diakoniatyöntekijät olemme olemassa sitä varten, että voimme tarjota keskusteluapua, kuuntelevia korvia ja lämmintä sydäntä. Huolten keskellä on tärkeää tulla kuulluksi ja saada kokemus siitä, ettei ole yksin.

Keneen opiskelijan kannattaa tällöin ottaa yhteyttä?

– Jos on toimeentuloon liittyviä huolia, kannattaa tavoitella oman seurakunnan diakoniatyöntekijöitä. Heidän yhteystietonsa löytyvät seurakuntien nettisivuilta.

– Otaniemen alueella asuvat voivat ottaa yhteyden Tapiolan seurakunnan diakoniatyöntekijöihin.

– Meihin Aalto-pappeihin voi olla yhteydessä, kun kaipaa keskustelijaa ja rinnalla kulkijaa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.