null Esteetön Mustasaari on lapsiystävällinen päiväretkikohde

Helsingin seurakuntien kesäparatiisiin Mustasaareen ovat kaikki tervetulleita.

Helsingin seurakuntien kesäparatiisiin Mustasaareen ovat kaikki tervetulleita.

Ajankohtaista

Esteetön Mustasaari on lapsiystävällinen päiväretkikohde

Mustasaaressa pääsee liikkumaan lastenvaunuilla, pyörätuolilla ja rollaattorilla.

Seurasaaren selällä sijaitseva Mustasaari on auki kaikille kävijöille kesäkuusta elokuuhun, aina tiistaista sunnuntaihin. Lastensuosikkeja saaressa ovat kanat ja kanit sekä myöhemmin kesäkuussa saareen saapuvat lampaat. Ryhmävierailuille saari on avoinna etukäteen sovitusti syyskuuhun saakka.

Kanttiini ja ravintola palvelevat päärakennuksessa vierailijoita saaren aukioloaikoina kello 10.30 alkaen. Kuuluisien valtavankokoisten korvapuustien lisäksi myynnissä on makeisia, virvoitusjuomia, jäätelöä ja pikkupurtavaa. Lounastakin saarelta saa: lounasbuffet palvelee päivittäin kello 12–14.

Päivittäin pidetään saaren kappelissa hartaus kello 14, sunnuntaisin messu samaan aikaan.

– Uutta toimintaa saaressa ovat tänä vuonna kesämuskarit ja käsityöpajat heinäkuussa, kertoo Mustasaaren toiminnanjohtaja, pastori Leena Miettinen.

Saaressa pääsee hyvin liikkumaan

Juhannuksen jälkeen jatkaa Pukinmäen taidetalo saaressa vuotuisia sirkus- ja teatteriesityksiään. Tulossa ovat Ihmemaa Poks ja Sirkusta mattojen lumoissa -esitykset, jotka soveltuvat koko perheelle.

– Mustasaaren erityinen etu on esteettömyys. Saaressa pääsee liikkumaan pyörätuolilla, rollaattorilla ja lastenvaunuilla. Myös lauttaan pääsee vaivattomasti, Leena Miettinen kertoo.

Saaressa voit nauttia kauniista merimaisemasta ja käyskennellä saarta kiertävää luontopolkua. Saaren reitit ovat helppokulkuisia ja etäisyydet lyhyitä. Puulämmitteistä rantasaunaa voi vuokrata myös yksityiskäyttöön. Saarella ei nautita eikä myydä alkoholia, vaan se on täysin päihteetön.

Leppoisaa tunnelmaa

Leena Miettisen mukaan Mustasaari on erinomainen juhlapaikka esimerkiksi syntymäpäiväjuhlia, häitä, kastejuhlia ja valmistujaisia varten.

Saaren keittiö panostaa tulevana kesänä erityisesti vegaanitarjontaan ja muihin erityisruokavalioihin niin kanttiini- kuin lounastarjonnassakin. Ruokavaliot on syytä ilmoittaa etukäteen osoitteeseen mustasaari@evl.fi.

Mustasaaressa on jo valmistauduttu tulevaan kauteen ja kesältä odotetaan uusia kävijöitä, hyviä säitä ja leppoisaa tunnelmaa. Saari on lapsiystävällinen päiväretkikohde, jossa käy vuosittain noin 21 000 vierailijaa. Siellä on matala, turvallinen uimaranta ja leikkipaikka. Omia eväitä varten on käytettävissä myös grilli.

Mustasaaren yleisöliikenne alkaa tiistaina 6. kesäkuuta ja päättyy sunnuntaina 20. elokuuta. Yhteysalus Walhalla kulkee Taivallahdesta Mustasaareen ja lauttamatka kestää vartin verran.


Juttua korjattu 5.6.: Lampaat eivät ole vielä saaressa, mutta saapuvat kesäkuun aikana. Kanat ja kanit ovat jo saaressa.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Lähde luontoon – pääkaupunkiseudulla on yli 50 luontopolkua

Hyvä elämä

Nyt on viimeinen hetki vierailla Stansvikin luontopolulla, sillä pian männikön tilalla on kerrostaloja. Luonnon monimuotoisuutta on vaikea ymmärtää menemättä metsään.
Mustasaaressa pääsee nyt saunomaan

Hyvä elämä

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.