null Fysioterapeutti Katja Jousa: Elämä ei vielä ole ohi, kun täyttää 70

– Myös viimeisinä vuosina pitäisi pystyä kantamaan kauppakasseja, menemään bussiin, kiipeämään portaita ja aukaisemaan kaupan ovia, muistuttaa fysioterapeutti Katja Jousa.

– Myös viimeisinä vuosina pitäisi pystyä kantamaan kauppakasseja, menemään bussiin, kiipeämään portaita ja aukaisemaan kaupan ovia, muistuttaa fysioterapeutti Katja Jousa.

Fysioterapeutti Katja Jousa: Elämä ei vielä ole ohi, kun täyttää 70

Iloa toimeliaisuudesta -hyvinvointipäivässä keskitytään senioreihin.

Fysioterapeutti Katja Jousa, suunnittelet ja ohjaat kuntosalilla senioritoimintaa. Luennoit Vantaan seurakunnissa Iloa toimeliaisuudesta -hyvinvointipäivässä. Mikä on aiheesi?

– Puhun osteoporoosista ja sen ennaltaehkäisystä. Ennaltaehkäisy on tärkeää, että vahinkoja sattuisi vähemmän ja että niistä olisi helpompi toipua.

– Ihmiset elävät yhä vanhemmiksi. Olisi tarpeellista havahtua siihen, että kun täyttää 70, elämä ole vielä ohi. Sitä on paljon vielä jäljellä, jos elää 100-vuotiaaksi. Myös viimeisinä vuosina pitäisi pystyä kantamaan kauppakasseja, menemään bussiin, kiipeämään portaita ja aukaisemaan kaupan ovia. Kaikkiin näihin tarvitaan lihaskuntoa, tasapainoa ja kestävyyttä.

Kuinka seniori pysyy hyvinvoivana?

– Hyvään vointiin tarvitaan kolme yhtä tärkeää asiaa: sosiaalisuus, terveellinen ruoka ja liikunnan harrastaminen. Vanhukset pitäisi saada pois kotoa tekemään asioita, joista heille tulee hyvä mieli.

Mikä olisi hyödyllisin liikuntamuoto seniorille?

– Kunhan liikkuu, käy sitten kävelylenkillä tai jumppaa kotona! Ihmiset jäävät helposti istumaan sohvalle ja katsomaan televisiota ja pelaamaan pasianssia tabletilla. Siinä kutistuu tosi nopeasti. Pitäisi tehdä jotain, ja kaikki liikunta on hyväksi. Kannustaisin menemään vesijumppaan, sauvakävelylle tai kuntosalille muiden sekaan.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: