null Hääpuvutkin lähtevät usein toiselle kierrokselle, eikä sellaisen ostaakseen tarvitse olla edes morsian

Kierrätyskeskuksen myymälöissä on myynnissä myös hääpukuja. Osa on uusia, mutta myös retrotyyliä etsivä voi tehdä hyvän löydön.

Kierrätyskeskuksen myymälöissä on myynnissä myös hääpukuja. Osa on uusia, mutta myös retrotyyliä etsivä voi tehdä hyvän löydön.

Hyvä elämä

Hääpuvutkin lähtevät usein toiselle kierrokselle, eikä sellaisen ostaakseen tarvitse olla edes morsian

Unelmien hääpuku voi löytyä Kierrätyskeskuksesta tai käytettyihin hääpukuihin erikoistuneesta liikkeestä. Valinta on ekologinen ja rahaa säästyy muuhun.

Ensin sen hankkimiseksi nähdään paljon vaivaa. Sitä ihastellaan yhdessä. Sitten se tuo mieleen ihania (tai vaihtoehtoisesti kipeitä) muistoja, mutta vie kaapissa aivan liikaa tilaa.

Onneksi sen voi panna myös kiertoon: ihmisten lisäksi myös hääpuvut lähtevät usein toiselle kierrokselle.

Kierrätyskeskus muistutti tammikuussa, että niiden myymälöissä on myös runsaasti hääpukuja. Niiden hintahaitari on 50–200 euroa.

– Erityisen paljon hääpukuja on tällä hetkellä Koivukylän myymälässä Vantaalla, vinkkaa Itäkeskuksen liikkeen myymäläpäällikkö Irina Aardemäe.

Kaikki myynnissä olevat hääpuvut eivät ole edes käytettyjä.

– Kierrätyskeskukseen on tuotu myös ihan uusia pukuja. Ne ovat varmaan jääneet myymättä joltakin kaupalta.

Hääpukuja saavat käydä hypistelemässä muutkin kuin tulevat morsiamet: sellaisen voi hankkia vaikka vanhojentansseihin ja tarvittaessa värjätä tai muuten tuunata. Varsinkin ennen hääpuvuista tehtiin myös kastemekkoja.

Jos pitsi menisikin vähän rikki, se on helppo korjata.
– Lovebirds-liikkeen omistaja Erna Karimo

Helsinkiläinen Lovebirds-liike myy pelkästään käytettyjä hääpukuja ja hääasusteita. Liike ottaa puvun myyntiin kahdeksaksi viikoksi, ja jos kauppa ei käy, se palautetaan omistajalleen.

– Myymme noin kaksi kolmasosaa puvuista, kertoo liikkeen omistaja Erna Karimo.

Käytettyjä hääpukuja ostavat monenlaiset morsiamet. Osa haluaa käytetyn puvun ympäristösyistä. Karimon mukaan käytettyjä pukuja myydään myös siksi, että naiset ovat hyvin taloustietoisia.

Häämuodin kierto on nopeaa, joten Lovebirds ottaa myyntiin korkeintaan viisi vuotta vanhoja pukuja. Eniten niitä tulee myyntiin alkusyksystä ja alkuvuodesta.

– Nyt on meneillään monta erilaista häätrendiä. Moni haluaa samppanjan, hiekan tai puuterin sävyjä tai pitsikerroksia. Suosittuja ovat myös puvut, jotka ovat sekä peittäviä että paljastavia. Esimerkiksi niin, että kangas voi olla läpikuultava, mutta hihat ovat pitkät.

Karimon mukaan laadukkaat hääpuvut kestävät juhlahumua hyvin. Yksi Lovebirdsin myymä puku on ollut jopa neljällä morsiammella. Erityisesti pitsipuvut kestävät monta kierrosta.

– Jos pitsi menisikin vähän rikki, se on helppo korjata. Superpehmeä tyllikangas on vaikeampi.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.