null Sukurakas Venla Kiilakoski avioituu kirkossa 170 vieraan edessä – ”On ihana ajatus, että liitto on myös korkeammalla tasolla solmittu”

Hyvä elämä

Sukurakas Venla Kiilakoski avioituu kirkossa 170 vieraan edessä – ”On ihana ajatus, että liitto on myös korkeammalla tasolla solmittu”

Venla Kiilakoski odottaa pääsevänsä näkemään, kuinka visiot omista häistä muuttuvat todeksi. 

1. Venla Kiilakoski, 24, pidät Future Mrs. W -hääblogia ja olet menossa naimisiin 1.8. 2020 kihlattusi Samun kanssa. Missä vaiheessa hääjärjestelyt ovat?

– Ulkopuolisen silmin ne ovat hyvässä vaiheessa, koska tärkeimmät asiat on hoidettu, mutta paljon on vielä pienempiä asioita tekemättä. Meillä on varattuna kirkko ja juhlapaikka sekä valokuvaaja ja videokuvaaja. Hääpukuni on teossa ja tulossa, ja kukat ja kakku on tilattu. Yksi iso juttu, joka on tekemättä, ovat kutsut. Minulla on kaksi graafikkoa mielessä, mutta pitäisi päättää, kummalta ne tilaan. Se on seuraava asia.

2. Millaiset häät teille on tulossa?

– Meille tulee isot häät, 170 vierasta. Meidät vihitään Johanneksenkirkossa, ja juhlat pidetään Hirvihaaran kartanossa Mäntsälässä. Häistämme tulee vähän fiinimmät, panostamme yksityiskohtiin. Se näkyy esimerkiksi siinä, että ruoka tarjoillaan pöytiin. Häissämme on vintage-henkeä ja romanttisuutta.

– Häiden suunnittelu on alkanut varmaan silloin kun olin 10-vuotias, mutta realistisesti silloin, kun menimme kihloihin maaliskuussa 2017. Juhlapaikan päätimme heti kihlautumisen jälkeen. Valokuvat ovat minulle tärkeitä, joten haluan, että kuvaukselle on aikaa. Myös musiikki on tärkeää, joten live-bändi on buukattu. Jotakin muutakin hääohjelmaa on luvassa, mutta ei ihan niitä perinteisempiä hääleikkejä. Koitetaan keksiä jotakin hauskaa.

3. Mitä odotat hääpäivältä eniten?

– Kaikkea! Sitä, että visio, joka on ollut päässäni pitkään, toteutuu ja että saadaan pyhittää yksi päivä meille ja juhlistaa suhdettamme. On ihanaa viettää rakkauden juhlaa.

Olemme kumpikin sen verran perinteisiä, että meille naimisiin meno oli itsestään selvää.


4. Monet elävät parisuhteessa menemättä koskaan naimisiin. Miksi avioituminen on sinulle tärkeää?

– Olemme kumpikin sen verran perinteisiä, että meille naimisiin meno oli itsestään selvää. Puhuin jo tosi aikaisessa vaiheessa parisuhdettamme siitä, että haluan mennä naimisiin. Olen odottanut häiden järjestämistä, mutta hoksasin myös, että tässä on nyt se ihminen, jonka kanssa haluan elää.

– On ihana ajatus, ettei meillä ole vain oma sanamme siitä, että ollaan ikuisesti yhdessä, vaan että liittomme on korkeammallakin tasolla solmittu. Se ei tarkoita sitä, että tarvitsisimme muiden hyväksyntää, vaan sitoutuminen tuntuu itsellekin todellisemmalta, kun avioidumme. Olen tosi päättäväinen enkä anna hirveän helpolla periksi. Jos meille tulisi jotakin ongelmia, yrittäisin kaikkeni. Avioliitto vahvistaa sitä ajatusta.

– Parisuhteessamme tuskin mikään olennaisesti muuttuu avioitumisen myötä, mutta ulkopuolisten silmin ollaan sitten herra ja rouva, me kaksi. Minulla muuttuu myös sukunimi.

5. Mikä on sinulle pyhää?

– Sanon ensimmäisenä, että avioliitto, sillä se sopii nyt aiheeseen. Minulle on tosi tärkeää, että saamme mennä kirkossa naimisiin.

– Minulle on pyhää myös perhe. Siksi haluan kutsua kaikki sukulaiset häihin. En tykkää siitä ajatuksesta, että joutuisin jättämään sukulaiset ulkopuolelle ja kutsuisin vain kaverit. Minulle perhe ja suku ovat tosi tärkeitä.

Venla Kiilakoskelle on tärkeää, että vihkiminen tapahtuu kirkossa. Johanneksenkirkosta juhlaväki siirtyy Mäntsälään Hirvihaaran kartanoon.

Venla Kiilakoskelle on tärkeää, että vihkiminen tapahtuu kirkossa. Johanneksenkirkosta juhlaväki siirtyy Mäntsälään Hirvihaaran kartanoon.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.