null Hämeenkylän kirkkoherraksi valittu Matti Hyry: ”Seurakunta saa keskustelevan ja asiapainotteisen johtajan”

Matti Hyryn mukaan seurakunnan perustehtävä on Jumalan sanan julistaminen. Hän korostaa myös diakoniaa, jonka merkitys on koronan aikana entisestään kasvanut.

Matti Hyryn mukaan seurakunnan perustehtävä on Jumalan sanan julistaminen. Hän korostaa myös diakoniaa, jonka merkitys on koronan aikana entisestään kasvanut.

Ajankohtaista

Hämeenkylän kirkkoherraksi valittu Matti Hyry: ”Seurakunta saa keskustelevan ja asiapainotteisen johtajan”

Hämeenkylän seurakuntaneuvosto valitsi perjantai-illan kokouksessaan uudeksi kirkkoherraksi seurakunnan pitkäaikaisen papin Matti Hyryn.

Vantaalaisen Hämeenkylän seurakunnan seurakuntaneuvoston esityslistalla oli perjantai-illan kokouksessa vain yksi asia. Se oli uuden kirkkoherran valinta seurakuntaa vuodesta 2007 johtaneen Jukka Nevalan tilalle. Nevala jää eläkkeelle 1. helmikuuta.

Ehdolla oli seitsemän pappia. Heistä seurakuntaneuvosto valitsi äänin 14–1 kirkkoherraksi Matti Hyryn. Vastaehdokas Janne Keränen sai yhden äänen.

Hyry on Hämeenkylän seurakunnan kappalainen ja ollut seurakunnassa pappina vuodesta 2008. Hänen on vihitty papiksi 1996. Papin tehtävien lisäksi hän on toiminut uskonnonopettajana.

– Olen kiitollinen ja nöyrällä mielellä siitä luottamuksesta, jota valitsivat ovat minulle osoittaneet. Haluan tehdä kovasti työtä seurakunnan eteen, sen kipparina, yhteistyössä seurakunnan työntekijöiden ja luottamushenkilöiden kanssa.

Millaisen johtajan seurakunta sinusta saa?

– Seurakunta saa keskustelevan ja asiapainotteisen johtajan. Olen valmis puhumaan ihmisten kanssa ja etsimään yhdessä oikeita ratkaisuja tehdä työtä. Samalla haluan vaalia sitä hyvää perintöä, jonka varassa täällä on vuosia toimittu.

Mikä on seurakunnan ydintehtävä?

– Seurakunnan perustehtävä on evankeliumi: Jumalan sanan esillä pitäminen ja sakramenttien jakaminen. Siihen kuuluu myös diakoninen vastuu, joka on erityisesti nyt korona-aikana entisestään korostunut ja tullut kaikille työntekijöille entistä läheisemmäksi. Eikä saa unohtaa myöskään lippulaivaa eli rippikoulua ja lapsi- ja nuorisotyötä.

Uusi kirkkoherra asetetaan virkaansa virkaanasettamismessussa, jonka ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Piispa Teemu Laajasalo toimittaa virkaanasettamisen.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.