null Hannu Pöntinen valittiin pappisasessoriksi

Ajankohtaista

Hannu Pöntinen valittiin pappisasessoriksi

Vantaankosken seurakunnan kirkkoherra sai vaalissa selkeästi eniten ääniä.

Vantaankosken seurakunnan kirkkoherra Hannu Pöntinen valittiin Helsingin hiippakunnan pappisasessoriksi. Pöntinen sai vaalissa selkeästi eniten ääniä eli 113. Toiseksi eniten ääniä saivat Meilahden seurakunnan seurakuntapastori Hilkka Niemistö, 56 ääntä, ja Pitäjänmäen seurakunnan kirkkoherra Arto Antturi, 48 ääntä.

Vaalin tulos on alustava, tuomiokapituli tarkastaa sen istunnossaan 7.12.

Pappisasessori on kokenut pappi, joka edustaa hiippakunnan papistoa. Hiippakunnassa on kaksi pappisasessoria. Helsingissä pappisasessorina on Vuosaaren seurakunnan pappi Tiina Ahonen. Toinen pappisasessori oli piispaksi valittu Teemu Laajasalo, jonka tilalle Pöntinen nyt äänestettiin. Äänioikeutettuja vaalissa olivat hiippakunnan papit.

Kirkko ja kaupunki kysyi ennen vaalia vaalikelpoisilta papeilta siitä, mitä seuraamuksia heidän mielestään tulisi olla papeille, jotka toistuvasti vihkivät samaa sukupuolta olevia pappeja. Asessori joutuu tuomiokapitulin jäsenenä ottamaan kantaa muun muassa kapituliin tehtäviin mahdollisiin kanteluihin.

Pöntinen ei vastauksessaan pitänyt hyvänä, että pappeja rangaistaan vihkimisestä tilanteessa, jossa kirkolliskokous ei ole ottanut asiaan kunnolla kantaa: "Minulle heidän toiminnassaan ei ole kysymys kurittomuudesta, vaan rakkauden puolesta toimimisesta."

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Piispa Teemu Laajasalo pesee ihmisten jalkoja Myyrmäen asemalla – ”Puhtaat jalat, hyvä mieli”, sanoo kirkkoherra

Ajankohtaista Ajankohtaista

Papit Vantaalla seuraavat Jeesuksen esimerkkiä ja pesevät kiirastorstaina ohikulkijoiden jalkoja. Trendin aloitti paavi Franciscus Italiassa.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.