null Harras hetki: Kun Sonja Hellén-Nieminen ajaa moottoripyörällä mutkaisia teitä, hänen päänsä tyhjenee

Viimeiset kolme vuotta Sonja Hellén-Nieminen on ajanut BMW F 800 GT -merkkisellä moottoripyörällä.

Viimeiset kolme vuotta Sonja Hellén-Nieminen on ajanut BMW F 800 GT -merkkisellä moottoripyörällä.

Hengellisyys

Harras hetki: Kun Sonja Hellén-Nieminen ajaa moottoripyörällä mutkaisia teitä, hänen päänsä tyhjenee

Kevään tullessa motoristia kihelmöi ajatus siitä, että saa taas hypätä moottoripyörän selkään.

Päälle nelikymppisenä Sonja Hellén-Niemiseen iski ikäkriisi. Hänen lapsensa olivat jo teini-ikäisiä, ja hän halusi elämäänsä jotain uutta ja kiinnostavaa.

Samoihin aikoihin jotkut Hellén-Niemisen kaverit olivat hankkineet moottoripyörän. Nämä houkuttelivat häntä kokeilemaan, eikä aikaakaan, kun hän hankki oman menopelin. Myös hänen miehensä innostui harrastuksesta.

Ensimmäinen kesä oli melkoisen tuskaisa, kun Sonja Hellén-Nieminen ei osannut käsitellä uutta ajokkiaan. Hän oli jo lähellä luovuttaa, kunnes sisu ja rukoileminen tuntuivat auttavan.

Hellén-Nieminen onkin kuullut, että ensimmäiset tuhat kilometriä ovat motoristille vaikeimmat ja vaarallisimmat. Toisaalta hänestä tuntuu, että hankalan alun jälkeen hän osaa nyt enemmän arvostaa harrastuksen tuomaa iloa ja ­nautintoa.

Kevään tullessa Hellén-Niemistä suorastaan kihelmöi ajatus siitä, että saa taas hypätä moottoripyörän selkään. Hän kuvailee, että se on vähän samanlaista riemua kuin lapsen päästessä Lintsille. Varsinkin nyt korona-aikana on tuntunut todella virkistävältä päästä pois neljän seinän sisältä.

Hellén-Nieminen kertoo, miten prätkällä ajaessa aistii ympäristön aivan eri tavalla. Erityisen hienoa ja vapauttavaa on huristella mutkaisilla maanteillä. Kun keskittyy ajamiseen, tyhjenee pääkoppa kaikesta muusta.

Ikimuistoisin reissu on ollut kuukauden pyhiinvaellus­matka Israeliin.

Moottoripyöräharrastus toi Sonja Hellén-Niemiselle liki 18 vuotta sitten myös uuden yhteisön. Hän liittyi Gospel Riders -moottoripyörä­kerhoon.

Hellén-Nieminen muistelee, miten lämpimästi hänet otettiin vastaan heti ensimmäisessä kerhoillassa. Kerhosta on tullut hyviä ystäviä, joiden kanssa on voinut jakaa iloja ja suruja ja kasvaa hengellisesti.

Gospel Ridersilla on paljon toimintaa. Talvella se järjestää kerhoiltoja, kevät- ja kesäkaudella yhteisajeluja ja motoristikirkkoja sekä vierailuja rippikoululeireille. Koronavirustilanteen vuoksi yhteinen toiminta alkaa tänä vuonna näillä näkymin kesäkuun alussa.

Sonja Hellén-Nieminen on ajanut kolme vuotta BMW F 800 GT -merkkisellä moottoripyörällä. Kevyt matkapyörä on jo hänen viides ajopelinsä.

Matkapyörä sopii hänelle, koska perheen kesäiset lomareissut on viime vuosina tehty moottoripyöräillen Suomessa ja Keski-Euroopassa. Ikimuistoisin ajoreissu on ollut Gospel Ridersin kuukauden kestänyt pyhiinvaellusmatka Israeliin. Jerusalemissa 30 hengen seurue jopa sai luvan ajaa kierroksen vanhassa kaupungissa.

Hellén-Niemisen tämän vuoden matkasuunnitelmat ovat vielä auki. Nähtäväksi jää, toteutuuko esimerkiksi elokuuksi suunnitteilla ollut ajomatka Ruotsiin Euroopan kristillisten moottoripyöräkerhojen kokoontumisajoihin.

Sonja Hellén-Nieminen kuuluu Gospel Riders -moottoripyöräkerhoon.

Sonja Hellén-Nieminen kuuluu Gospel Riders -moottoripyöräkerhoon.

Sonja Hellén-Nieminen, 60, on Espoon Laurinlahdessa asuva motoristi. Energiayhtiön kehityspäällikön tehtävistä viime marraskuussa eläkkeelle jäänyt Hellén-Nieminen hankki ensimmäisen moottoripyöränsä vuonna 2002.

Hellén-Nieminen on mukana kristillisessä Gospel Riders -moottori­pyörä­kerhossa. Lisätietoa osoitteessa ­www.­gospelriders.fi.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.