null Hautajaisten varaukseen tulee yksi palvelunumero Vantaalla – myös verkossa voi tehdä varauksia

Pyhän Laurin kirkko ja Helsingin pitäjän kirkonkylän hautausmaa Vantaalla.

Pyhän Laurin kirkko ja Helsingin pitäjän kirkonkylän hautausmaa Vantaalla.

Hautajaisten varaukseen tulee yksi palvelunumero Vantaalla – myös verkossa voi tehdä varauksia

Kaikki hautajaisissa tarvittavat seurakuntien palvelut hoidetaan 2.3. alkaen yhdestä paikasta seitsemän kirkkoherranviraston sijasta.

Hautajaisvaraukset keskitetään Vantaalla 2.3. alkaen yhteen paikkaan. Kun koronapandemia hellittää, siellä voi myös asioida. Tällä hetkellä varauksia hoidetaan puhelimitse tai verkkopalvelun kautta.

Aikaisemmin hautajaisten varaukset on tehty vainajan kotiseurakunnasta. Vantaalla on seitsemän seurakuntaa, joten keskittäminen yksinkertaistaa palvelua. Toki edelleen voi asioida myös kotiseurakunnassa, mutta helpommin asia hoituu yhteisestä numerosta.

– Tämä on iso ja omaisten kannalta tärkeä muutos, joka helpottaa asioiden hoitamista suruaikana. Kaikki hautajaisiin liittyvät seurakunnan asiat hoituvat nyt keskitetysti yhdestä paikasta. Joko puhelimesta tai verkkopalvelusta voi varata siunaustilaisuuden paikan, papin, kanttorin ja muistotilaisuuden paikan, jos se on joku Vantaan seurakuntien tila. Arkku ja kuljetukset varataan yksityisestä hautaustoimistosta ja pitopalvelu sieltä tai yrittäjältä, kuten ennenkin, hautaustoimen päällikkö Minna Aho kertoo.

Ahon mukaan kirkkoherranvirastoilla on erilaisia aukioloaikoja. Helsingin pitäjänkirkon hautausmaan toimisto on auki arkisin aina kello 9–15. Verkkovarauspalvelu, joka avattiin viime vuoden marraskuussa, on aina auki.

Vantaan seurakuntien hautausmaan toimisto palvelee myös muihin uskontokuntiin kuuluvia ja uskonnottomia hautajaisiin liittyvissä asioissa.

Hautausmaan toimiston puhelinnumero on 09 8306 220.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: