null Helin: ”Ystäväni katosi kun en enää ollut hänelle hyödyksi” – Aikuisten yksinäisyydelle on tehtävä jotakin

Puheenvuorot

Helin: ”Ystäväni katosi kun en enää ollut hänelle hyödyksi” – Aikuisten yksinäisyydelle on tehtävä jotakin

Moni ystävyyssuhde katkeaa tai hiipuu pois elämäntilanteen muuttuessa. 

Hei kirkko, harvemmin tulee sinulle kirjoiteltua, mutta nyt on asiaa. Meillä on sydäntä särkevä määrä yksinäisiä aikuisia ihmisiä, jotka pitäisi saattaa yhteen. Voitaisko me yhdessä tehdä tälle asialle jotakin?

Pari esimerkkiä tältä viikolta Huono Äiti -sivustolta, jonne kuka hyvänsä saa avautua nimettömästi:

”Minun ”ystäväni” katosi kun en enää ollut hänelle hyödyksi. Niin kauan kun pystyin häntä auttamaan, olin ystävä. Mutta kun perhetilanteeni muuttui enkä enää pystynyt olemaan käytettävissä hänelle aina kun hän tarvitsi, niin ei enää pitänyt yhteyttä. Muutaman kerran olen itse soittanut, mutta en viitsi olla se yksipuolinen ylläpitäjä, jos toista ei kiinnosta.”

”Ystäväni 20 vuoden ajalta hylkäsi, kun jouduimme lapsen kanssa sairaalan ja kävimme vaikeita aikoja läpi. Olin ihan loppu. Hän selitteli, että olin ollut rasittava. ”

”Kyllä se näyttää olevan, jos ystävyys ei vastaa omia tarpeita, saa mennä.”

”En varmasti ole se parhain mahdollinen ystävä, mutta haluaisin itseni kaltaisen ystävän itselleni, koska tiedän sisimmissäni tekeväni parhaani. Uskollisuuteni ystäviä kohtaan on taattu, yritän oikeasti kuunnella ja ymmärtää ystäväni murheita, yritän olla läsnä kohdatessamme ja ottaa hänet huomioon. Hauska ei voi väkisin olla, mutta kyllä välillä hyviäkin juttuja riittää.”

”Kukaan ei halua olla seurassani paitsi oma puoliso, mutta hänelläkin on omat kaverinsa, joiden kanssa viettää aikaa. Minulla ei ole ketään. Jos mies lähtee johonkin, minä olen joko lapsen kanssa kotona tai lähden lapsen kanssa esim. ostoksille…”

Olen ajatellut järjestää tapaamisia ympäri Suomea niin, että niihin on helppo tulla. 

Olen tässä ajatellut, että aikuiset pitää saattaa yhteen, jotta uusia ystäviä etsivät saavat mahdollisuuden löytää uusia ystäviä. Olen ajatellut järjestää tapaamisia ympäri Suomea niin, että niihin on helppo tulla. Ottaa vaikka kyytipojaksi kuppi kahvia ja kotiin viemisiksi uuden ystävän puhelinnumero.

Kirkko, voisit olla tässä mukana, jos haluat. Tiloja löydämme varmasti myös kahviloista tai mikä ettei huoltoasemilta. Joka tapauksessa, tälle yksinäisyydelle on tehtävä jotakin. Ja muutos, se lähtee kyllä ensin itsestä!


Kirjoittaja on äiti ja Huono Äiti -yrityksien vetäjä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.