null Helin: Rippipapilla olisi loistava tilaisuus yhdistää erkaantuneita perheitä

Puheenvuorot

Helin: Rippipapilla olisi loistava tilaisuus yhdistää erkaantuneita perheitä

Liki puolet rippikoululaisten vanhemmista ovat eronneita. Konfirmaatiossa suvut istuvat yleensä eri puolilla kirkkoa toisiinsa vilkaisematta.

Nuorten konfirmaatiot ovat monelle ainoa kirkkokäynti hautajaisten lisäksi. Kesän rippikirkko yhdistää nuoret ja läheiset yleensä kuumahkoon kirkkoon kuulemaan nuorten laulua ja muistelemaan sitä, miten nopeasti lapsuus hurahti ohi, kuin pääskysen siiven humahdus kesätaivaalla. 

Rippipapilla on kirkossa edessään nuorten lisäksi kokonainen sekalainen seurakunta, jota papilla olisi tuhannen taalan paikka puhutella suoraan sydämeen. 

Liki puolet rippikoululaisten vanhemmista ovat eronneita. Konfirmaatiomessussa suvut istuvat joko yhdessä tai yleensä täysin eri puolilla kirkkoa toisiinsa vilkaisematta. Nuoret hermoilevat, ettei vain tulisi mitään riitaa ja sanomista tänäänkin. Uudet puolisot ovat vanhempien rinnalla joko mukana ilossa tai hammasta purren. Nuoret tahtovat uudet puolisot mukaan juhliin tai eivät tahtoisi laisinkaan. 

Toinen vanhempi voi kokea itselleen suuremman oikeuden olla mukana juhlimassa ja päästä määräämään kaikesta. Toiselle vanhemmalle voi olla asetettu porttikielto koko rippikirkkoon. Kenen juhlat ovat ensin, kenen juhlat ovat sitten. 

Nuoret miettivät omaa osuuttaan vanhempien erossa ja kantavat siitä syyllisyyttä.

Nuoret miettivät omaa osuuttaan vanhempien erossa ja kantavat siitä syyllisyyttä. He pohtivat, rakastaako vanhempi heitä enää samalla tavalla, kun elämään on tullut vanhempien uusia puolisoita, uusia bonussisaruksia tai kenties omien vanhempien lapsia uusien puolisoiden kanssa. Nuoret miettivät omia orastavia ihmissuhteitaan ja pohtivat, toistaako historia itseään, tuleeko heistä heti eronneita. 

Rippikirkko on paikka, jossa pappi parhaimillaan yhdistää perheitä puhumalla heille yhdessä rakkaudesta, anteeksiannosta ja korkeammasta voimasta. Kun uskoo ja luottaa, asiat menevät parhain päin. Jos sitä ei näe nyt, sen näkee ajan päästä. 

Käytä pappi tilaisuutesi. Menemällä ihmisten elämän tasalle ja ymmärtämällä heitä kirkko voi saada takaisin kadonneita seurakuntalaisia. 


Kirjoittaja on äiti ja Huono Äiti -yrityksien vetäjä.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Helin: Eronneille ja leskeksi jääneille pitkät pyhät ovat kitumista, kun tutut läheisten äänet eivät kuulukaan

Puheenvuorot

Vietitkö ensimmäistä kertaa pääsiäistä niin, että lapset olivatkin exän luona? Juhlapyhinä uuden elämäntilanteen kivut voivat korostua.


Helin: Annan anteeksi itseni takia

Puheenvuorot

Helin: Vihaatko sinä teiniä?

Puheenvuorot


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.