null Helsingin tuomiokirkossa ja Suomenlinnan kirkossa otetaan käyttöön vapaaehtoinen vierailumaksu

Helsingin tuomiokirkon vapaaehtoinen vierailumaksu ei koske jumalanpalveluselämää, konsertteja tai muuta seurakuntaelämää.

Helsingin tuomiokirkon vapaaehtoinen vierailumaksu ei koske jumalanpalveluselämää, konsertteja tai muuta seurakuntaelämää.

Ajankohtaista

Helsingin tuomiokirkossa ja Suomenlinnan kirkossa otetaan käyttöön vapaaehtoinen vierailumaksu

Vierailumaksu tulee käyttöön maaliskuussa 2021. Sitä ei peritä jumalanpalvelusten, toimitusten, konserttien tai muun toiminnan aikana.

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto on päättänyt maanantaina 5.10. pitämässään kokouksessa ottaa käyttöön vapaaehtoisen vierailumaksun Helsingin tuomiokirkossa ja Suomenlinnan kirkossa.

Viiden euron suuruinen vapaaehtoismaksu otetaan käyttöön maaliskuussa 2021.

Päätöksen taustalla on tuomiokirkkoseurakunnan tekemä selvitys muun muassa siitä, sopiiko vierailumaksu yhteen Tuomiokirkon aktiivisen jumalanpalvelus- ja konserttitoiminnan kanssa.

– Tuomiokirkko on kaikkien suomalaisten kotikirkko. Kirkkoon voi jatkossakin tulla hiljentymään ja rukoilemaan matalalla kynnyksellä. Vapaaehtoinen vierailumaksu mahdollistaa kirkon työn tukemisen kaikille vierailijoille maailmalta totuttuun tapaan, toteaa seurakuntaneuvoston jäsen Viivi Ali-Löytty.

Vapaaehtoinen vierailumaksu ei ole käytössä jumalanpalvelusten, toimitusten, konserttien tai muun seurakunnan toiminnan aikana, vaan se koskee ainoastaan vierailuaikoja. Vierailumaksun ei myöskään odoteta tuovan seurakunnalle merkittäviä lisätuloja.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.