null Herättäjä-Yhdistys etsii uutta toiminnanjohtajaa – Simo Juntunen siirtyy yhdistyksessä muihin tehtäviin

Simo Juntunen on Herättäjä-Yhdistyksen historian pitkäaikaisempia toiminnanjohtajia.

Simo Juntunen on Herättäjä-Yhdistyksen historian pitkäaikaisempia toiminnanjohtajia.

Ajankohtaista

Herättäjä-Yhdistys etsii uutta toiminnanjohtajaa – Simo Juntunen siirtyy yhdistyksessä muihin tehtäviin

Vuodesta 2004 Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtajana ollut Simo Juntunen siirtyy ensin turistipapiksi ja palaa sitten Herättäjä-Yhdistykseen aluesihteeriksi.

Herännäisyyden eli körttiläisyyden keskusjärjestön Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntunen jättää tehtävänsä ensi syksynä. Asiasta kertoo Kotimaa. Juntunen on Herättäjä-Yhdistyksen koko historian yksi pitkäaikaisimmista toiminnanjohtajista. Hän on johtanut yhdistystä viimeiset 17 vuotta.

– Ensi syksynä täytän 54, ja ajattelin, että nyt on hyvä aika muutokselle. Syksyllä lähden puoleksi vuodeksi turistipapiksi, ja on sovittu, että kun palaan sieltä, jatkan Herättäjä-Yhdistyksen Etelä-Suomen aluesihteerinä, Juntunen sanoo.

Hänen mukaansa kyse on siis työkierrosta.

– Parasta tässä työssä on ollut, että pääsee Siionin virsi -seuroihin. Se on aina juhlaa, ja siitä tietenkään en halua eroon, Juntunen toteaa.

Lähiviikkoina selviää, miten käy ensi kesän herättäjäjuhlien.
– Simo Juntunen

Virret ovat Juntusen mukaan herännäishenkisen uskonnonharjoittamisen ytimessä.

– Herättäjä-Yhdistyshän ei yhdistyksenä ota juuri kantaa poliittisiin tai kirkkopoliittisiin kysymyksiin, vaan näitä kantoja esittävät aina yksittäiset työntekijät. Liikkeeseen mahtuvat hyvin kaikki eri lailla ajattelevat ihmiset, Juntunen sanoo.

Koronavuosi oli Herättäjä-Yhdistykselle vaikea, ja kaikki sen työntekijät joutuivat lomautetuiksi. Juntusen mukaan toiminnan peruuntumisesta seurasi myös säästöjä kuluissa.

– Lähiviikkoina selviää, miten käy ensi kesän herättäjäjuhlien. Joka tapauksessa ne järjestetään Kauhavalla, mutta vielä ei tiedetä, millaisin rajoituksin, Juntunen sanoo.

Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtajan paikka tulee avoimeen hakuun myöhemmin kuluvana vuonna.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.