null Herttoniemen seurakunta kaipaa kipeästi kunnon tilaa – tyhjästä kirkosta maksetaan yhä vuokraa

Herttoniemen kirkko seisoo tyhjillään, eikä ratkaisua kirkon kohtaloon ole vielä löytynyt.

Herttoniemen kirkko seisoo tyhjillään, eikä ratkaisua kirkon kohtaloon ole vielä löytynyt.

Ajankohtaista

Herttoniemen seurakunta kaipaa kipeästi kunnon tilaa – tyhjästä kirkosta maksetaan yhä vuokraa

Herttoniemen seurakuntaneuvosto keskusteli tiistaina 11.10. mahdollisuudesta lopettaa vuokranmaksu. Väistötila Laituri ei riitä seurakunnan tarpeisiin.

Herttoniemen kirkko on ollut kesästä 2019 asti poissa käytöstä vakavien sisäilma- ja rakenneongelmien takia. Tämä tarkoittaa kirkkoherra Minnamari Helasepän mukaan sitä, että seurakunnan suurin kirkkotila on Myllypuron kirkko. Sinne mahtuu enimmillään 260 henkeä, kun Herttoniemeen voitiin ottaa 500 ihmistä.

– Tämä on hankaloittanut erityisesti konfirmaatioiden, koulukirkkojen ja konserttien järjestämistä. Välillä konfirmaatioiden osallistujamäärää on jouduttu rajoittamaan tai konfirmaatioita siirtämään jopa Agricolan kirkkoon asti. Samoin osa koulukirkoista on jouduttu toteuttamaan muualla, Helaseppä kertoo.

Seurakunnan isolla keskialueella Herttoniemessä ja Herttoniemenrannassa ei nyt ole muita kokoontumistiloja kuin seurakuntayhtymän väliaikaiseksi korvaavaksi tilaksi vuokraama Laituri. Tämä tila ei ole esteetön ja tarjoaa kokoontumistiloja vain pienelle joukolle kerrallaan. Lähinnä se sopii toimistokäyttöön ja pienryhmille.

Herttoniemen seurakuntaneuvosto on yli kolmen vuoden ajan etsinyt ratkaisua tilaongelmaan. Seurakunta maksaa yhä vuokraa Herttoniemen kirkosta, sillä seurakunnassa on odotettu, mihin ratkaisuun kirkon kanssa päädytään. Nyt seurakuntaneuvosto kävi 11.10. kokouksessaan lähetekeskustelun, jossa pohdittiin vuokrauksen lopettamista. Asiaan palataan marraskuun kokouksessa.

Olemme maksaneet jo useamman vuoden ajan vuokraa tiloista, joita ei voi käyttää.

Helsingin seurakuntayhtymän kiinteistöosasto on neuvotellut Herttoniemen kirkon tilanteesta ja tontin tulevaisuudesta useaan otteeseen museoviranomaisten ja Helsingin kaupungin kanssa. Neuvottelut jatkuvat, ja prosessi voi kestää vuosia. Uudesta kaavoituksesta tai muusta lopputuloksesta ei ole varmuutta.

– Olemme maksaneet jo useamman vuoden ajan vuokraa tiloista, joita ei voi käyttää. Väistötilana toimiva Laituri ei palvele seurakunnan kokoontumistilana riittävässä määrin. Toimivammat ja suuremmat tilat ovat etsinnässä, sillä tilanne on seurakuntalaisten kannalta kestämätön, Helaseppä sanoo.

 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.