null Ensimmäistä adventtia juhlitaan Hoosiannafestareilla Espoon Leppävaarassa – piispa Kaisamari Hintikka saarnaa

Leppävaaran seurakunnan kirkkoherran Kalervo Salon mukaan adventti merkitsee odotusta siitä, että jouluna syntyvä Vapahtaja on läsnä myös ihmisten arjen kysymyksissä.

Leppävaaran seurakunnan kirkkoherran Kalervo Salon mukaan adventti merkitsee odotusta siitä, että jouluna syntyvä Vapahtaja on läsnä myös ihmisten arjen kysymyksissä.

Ajankohtaista

Ensimmäistä adventtia juhlitaan Hoosiannafestareilla Espoon Leppävaarassa – piispa Kaisamari Hintikka saarnaa

Leppävaaran kirkko avaa ovensa 1. joulukuuta ensimmäistä kertaa remontin jälkeen.

Hoosiannafestarit, joita vietetään sunnuntaina 1. joulukuuta, syntyivät seurakunnan halusta viettää ensimmäistä adventtia mahdollisimman monen leppävaaralaisen kanssa.

– Suomalaiseen perinteeseen kuuluu pitkä valmistautuminen jouluun. Se alkaa joulun odotuksen juhlasta, adventista, kirkkoherra Kalervo Salo sanoo.

– Haluamme alueemme asukkaat mukaan tämän juhlapäivän viettoon. Siksi järjestämme silloin luonteeltaan erilaisia tapahtumia eri-ikäisille. Luonteva paikka juhlia on Leppävaaran kirkko, joka täyttää 40 vuotta. Toinen yhtä luonteva paikka on 90 vuotta täyttävä Perkkaan kappeli, joka on alueen vanhin kirkko.

Leppävaaran kirkko avaa ovensa 1. joulukuuta kello 11 ensimmäistä kertaa remontin jälkeen. Festarit alkavat siellä pidettävällä adventtimessulla, jossa Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka saarnaa ja toimii liturgina. Messun jälkeen kello 15 kirkossa alkaa lasten Hoosiannakirkko.

Karakappelilta järjestetään kello 10.30 kuljetus adventtimessuun ja takaisin kappelille. Lisäksi Kilon aseman K-kaupan edestä lähtee kello 10.10 ristisaattokulkue kirkkoa kohti.

Leppävaaran kirkko oli poissa käytöstä viime toukokuusta lähtien. Seurakunnan toiminta ilman pääkirkkoa oli kirkkoherran mukaan monella tavalla haasteellista.

– Perinteeseen kuuluu, että kirkko otetaan remontin jälkeen käyttöön messulla, jonka toimittaa piispa. Seurakunnalle piispan toimittama messu merkitsee aina erityistä yhteistä hengellistä juhlaa, Kalervo Salo sanoo.

Kaisamari Hintikka vieraili Leppävaaran seurakunnassa jo lokakuussa, jolloin hän tapasi työntekijöitä ja luottamushenkilöitä.

– Nyt seurakuntalaisilla on mahdollisuus tutustua piispaan, sillä hän on mukana lähes kaikissa festaripäivän tapahtumissa.

Odotamme Kristusta, joka syntyi köyhään, syrjäytyneeseen ja monenlaisen ahdingon alla eläneeseen perheeseen.
– Kirkkoherra Kalervo Salo

Perkkaan kappeli täyttää ensimmäisenä adventtina 90 vuotta. Kappelissa ja pihapiirissä on kello 13–16 koko perheelle suunnattu adventtitempaus.

Tapahtuman ohjelmassa on jouluaskartelua, pipareiden koristelua piparipajassa, Marttojen ja lähetyspiiriläisten myyjäiset sekä kahvila. Piispa Kaisamari Hintikka osallistuu tapahtumaan ja tapaa seurakuntalaisia.

Kappelin pihalla on kaksi alpakkaa, marsuja ja kaneja, joita lapset voivat vapaasti rapsutella. Pikkuväelle kerrotaan satuja partiolaisten puolijoukkueteltassa.

Hoosiannafestarit on matalan kynnyksen tapahtuma. Seurakunnan omien tilojen lisäksi se laajenee kauppakeskus Selloon, jossa ensimmäisen kerroksen aukiolla lauletaan kello 14 kauneimpia joululauluja. Täälläkin pääsee juttelemaan piispan kanssa.

Ensimmäiseen adventtiin kiinteästi kuuluva Hoosianna-virsi kajautetaan kaikissa päivän tapahtumissa.

Kirkkoherra Kalervo Salon mielestä adventilla on selkeä sanoma nykypäivän espoolaisille.

– Odotamme Kristusta, joka syntyi köyhään, syrjäytyneeseen ja monenlaisen ahdingon alla eläneeseen perheeseen. Adventti merkitsee odotusta siitä, että jouluna syntyvä Vapahtaja on läsnä myös ihmisten arjen kysymyksissä, Kalervo Salo sanoo.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.