null Huippuravintola tarjoaa itsenäisyyspäivän juhla-aterian perhe- ja sosiaalipalveluiden asiakkaille

Garden by Olo -ravintolaan kutsutaan perheitä, jotka eivät muuten välttämättä syö juuri koskaan ravintolassa.

Garden by Olo -ravintolaan kutsutaan perheitä, jotka eivät muuten välttämättä syö juuri koskaan ravintolassa.

Huippuravintola tarjoaa itsenäisyyspäivän juhla-aterian perhe- ja sosiaalipalveluiden asiakkaille

Olo Group on päättänyt tehdä itsenäisyyspäivänateriasta Presidentinlinnan naapurissa jokavuotisen perinteen.

Seitsemänkymmentä perhe- ja sosiaalipalveluiden asiakasta pääsee nauttimaan itsenäisyyspäivänä juhla-ateriasta ravintola Garden by Olossa, aivan Presidentinlinnan naapurissa. Olo Group, johon kuuluu useita ravintoloita, kutsuu perheitä itsenäisyyspäivän aterialle nyt toista kertaa. Idea syntyi viime vuonna, kun Olo Group halusi osallistua Suomi 100 -juhlintaan jollakin merkityksellisellä teolla.

– Aluksi suunnittelimme tapahtumaa kanta-asiakkaillemme, mutta pian ajatuksemme kuitenkin muuttuivat. Päätimme tarjota kohottavan elämyksen ihmisille, jotka eivät yleensä saa kutsuja hienoihin tilaisuuksiin ja joilla ei ole mahdollisuutta käydä ravintoloissa. Otimme yhteyttä Helsingin kaupunkiin, jossa ideasta innostuttiin saman tien, Olo Groupin toimitusjohtaja Petri Lukkarinen sanoo.

Kaupungin sosiaali- ja perhepalvelut valitsivat, ketkä juhla-aterialle kutsuttiin, ja samoin tehtiin tänäkin vuonna. Olo Groupin toive oli, että vieraaksi kutsuttaisiin ennen kaikkea perheitä, jotta mahdollisimman moni lapsi ja nuori pääsisi nauttimaan elämyksestä.

Päätimme tarjota kohottavan elämyksen ihmisille, jotka eivät yleensä saa kutsuja hienoihin tilaisuuksiin.

Ateria syödään itsenäisyyspäivänä Garden by Olossa kello 14–16. Pormestari Jan Vapaavuori tulee tuomaan tilaisuuteen kaupungin tervehdyksen viime vuoden tapaan.

Viime vuonna itsenäisyyspäivän aterian tunnelma oli Petri Lukkarisen mukaan mahtava, perheet olivat selvästi odottaneet päivää. Ravintola oli täynnä, ja täyteen se tulee nytkin. Menu on hieman erilainen kuin viime vuonna, ja sen valmistavat Olo Groupin työntekijät Garden by Olo -ravintolan keittiöpäällikkö Mikko Pakolan johdolla. Luvassa on perinteisiä joulumakuja, mutta moderneina tulkintoina ja Olon tyyliin. Ateriasta tulee väkisinkin myös sosiaalinen tapahtuma.

– Alkupalat tuodaan pöytään yhteisissä astioissa, ne on tarkoitettu sosiaalisesti jaettaviksi. Siinä sitten tutustuu samalla, Petri Lukkarinen kertoo.

Juhla-ateriaa toteuttavat Olo Groupin työntekijät ja muut vapaaehtoiset tekevät työtä "talkoilla" itsenäisyyspäivänä. Myös tavarantoimittajat ovat hengessä mukana ja lahjoittavat raaka-aineita.

Olo Group Oy on rakentunut Michelin-tähden saaneen ravintola Olon ympärille ja siihen kuuluvat myös ravintolat Garden by Olo, Emo, Nude ja Mäntän Selachius-museon yhteydessä toimiva Gösta.

Juhla-ateria järjestetään ihan Presidentinlinnan lähellä.

Juhla-ateria järjestetään ihan Presidentinlinnan lähellä.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi