null Hvittorpin juhannussaunaan ovat kaikki tervetulleita

Kiinteistönhoitaja Ando Kütismaa valmistautuu Hvittorpin juhannusjuhlaan tekemällä saunavihtoja.

Kiinteistönhoitaja Ando Kütismaa valmistautuu Hvittorpin juhannusjuhlaan tekemällä saunavihtoja.

Ajankohtaista

Hvittorpin juhannussaunaan ovat kaikki tervetulleita

Juhannusaattoiltana Suomen lippu nostetaan salkoihin koko maassa. Myös Hvittorpin leirikeskuksessa lippu nousee salkoon, ja sen kunniaksi kajautetaan Suvivirsi.

Laineiden liplatus, nuotion ja grillimakkaran tuoksu, rantasauna lämpiämässä. Lasten naurua ja rentoa mieltä. Juhannusaatto, eikä kiirettä mihinkään. Tähän suomalaiseen juhannustunnelmaan ei välttämättä vaadita omaa tai suvun mökkiä. Sen voi saavuttaa myös seurakunnan leirikeskuksessa.

Espoon seurakuntien kaikkien kolmen leirikeskuksen ovet avautuvat juhannusaattona. Tapiolan seurakunta viettää juhannusjuhlaa Hilassa, Espoonlahti Velskolassa ja Olari Hvittorpissa. Lisäksi Esbo svenska församling viettää juhannusaattoa Mataskärin kappelilla. Espoonlahden ja Tapiolan tapahtumien ilmoittautumisaika on jo päättynyt, mutta Olarin tapahtumaan voi osallistua ilman ennakkoilmoittautumista, mikäli on liikkeellä omalla autolla.

Olarin seurakunnan juhannustapahtuma on kaksiosainen. Tapahtuma alkaa kello 14. Iltapäivällä on tekemistä etenkin lapsiperheille, kuten ulkopelejä ja pomppulinna. Perheet voivat ottaa omat eväät mukaan, grillata ja paistaa makkaraa. Järveen voi kipaista uimaan, ja saunakin on lämpimänä. Sekasaunassa käydään uima-asut yllä.

Paikalle odotetaan enemmän aikuisia illalla, jolloin bussi tuo lisää väkeä Olarin kirkolta. Ilmoittautumisaika bussikyytiin on jo päättynyt. Kuudelta nostetaan siniristilippu salkoon ja lauletaan Suvivirsi. Myöhemmin on vielä iltahartaus ja juhannuskokko.

Kaikki ovat tervetulleita tapahtumaan. Tarjoamme olarilaisille mahdollisuuden viettää erilaisen juhannuksen.

– Perhetyönohjaaja Marja Jauhiainen.

Salaattipäivällinen on tarjolla illalla, samoin makkaraa ja mehua. Ne ovat maksullisia, mutta muuten tapahtuma on ilmainen.

– Seurakunnan juhannustapahtumassa on monenlaista tekemistä, mutta paikalle voi tulla vain nauttimaan luonnosta. Jokainen voi itse valita, mitä haluaa tehdä, sanoo seurakunnan perhetyönohjaaja Marja Jauhiainen.

– Kaikki ovat tervetulleita tapahtumaan. Tarjoamme olarilaisille mahdollisuuden viettää erilaisen juhannuksen. Täällä voi olla kesäisessä luonnossa ja nauttia hyvästä seurasta.

Jauhiaisen mukaan Olarin seurakunta viettää juhannusjuhlaa perinteisesti leirikeskuksessa. Viime vuonna oltiin Velskolassa ja sitä ennen Hvittorpissa.

Leppävaarassa vietetään perinteisesti kaupunkijuhannusta Perkkaan kappelilla. Kaikenikäisille on tarjolla muun muassa pomppulinna, pelejä, grilliruokaa ja muuta ohjelmaa. Kansanmusiikkiryhmä huolehtii musiikkipuolesta. Kappelissa on iltahartaus. Vapaaehtoisen ruokamaksun tuotto menee Karjala-työlle. Juhlaan on vapaa pääsy ja sinne on kuljetus Karakappelilta.

Tuomiokirkkoseurakunnan juhannusta vietetään Auroran kappelilla. Ohjelmassa on muun muassa lipunnosto, ruokailu, yhteislaulua, ulkoaktiviteetteja ja makkaranpaistoa. Ennakkoon ilmoittautuneille on tarjolla bussikuljetus juhannuskokolle Pitkäjärvelle.

Myös Urkuyö ja aaria -festivaali tarjoaa ohjelmaa juhannusaattoillaksi. Juhannusiltamia vietetään Espoon tuomiokirkossa. Illan ohjelmistossa on suvisia säveliä sekä yhteislauluna rakastetuimpia lauluja ja suvivirsi keskikesän iltayön valossa.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Pyhän Laurin kirkon perhejuhannuksessa laulatetaan lapsia

Hyvä elämä Ajankohtaista

Vantaalaisella Pyhän Laurin kirkolla järjestetään juhannusaattona 24.6. juhannusjuhla, jossa voi osallistua vaikka puistomuskariin.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.