null Pyhän Laurin kirkon perhejuhannuksessa laulatetaan lapsia

Sini Nikku ohjaa puistomuskaria juhannusaattona Pyhän Laurin kirkkopuistossa.  Hän piti vastaavanlaisia suosittuja muskareita viime kesänä Vaaralan urheilukentällä.

Sini Nikku ohjaa puistomuskaria juhannusaattona Pyhän Laurin kirkkopuistossa. Hän piti vastaavanlaisia suosittuja muskareita viime kesänä Vaaralan urheilukentällä.

Hyvä elämä Ajankohtaista

Pyhän Laurin kirkon perhejuhannuksessa laulatetaan lapsia

Vantaalaisella Pyhän Laurin kirkolla järjestetään juhannusaattona 24.6. juhannusjuhla, jossa voi osallistua vaikka puistomuskariin.

Millainen muskari on kyseessä, Hakunilan seurakunnan kanttori Sini Nikku?

– Puistomuskari on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille. Suunnittelen ohjelman siten, että se sopii niin vauvoille, taaperoille kuin leikki-ikäisillekin. Kello 16.45 alkava muskari sisältää lastenmusiikkia ja -virsiä.

– Tänä vuonna on Hakunilan seurakunnan vuoro järjestää juhannusjuhla Pyhän Laurin kirkolla. Idea puistomuskariin tuli siitä, että vedin viime kesänä tällaista muskaria Vaaralan urheilukentällä.

Mitä muuta juhannusjuhlassa tapahtuu?

– Ennen puistomuskaria Taika-Petteri järjestää kello 16 lapsille Laurentius-seikkailun kirkossa ja sen ympäristössä. Hän kertoo puhuvan nuken avulla kirkon suojelupyhimyksen Pyhän Laurentiuksen tarinan.

– Juhannusjuhla päättyy minun ja kanttori Juha Paukkerin vetämään yhteislauluhetkeen ja kansanlaulukirkkoon, joka alkaa kello 17.15. Jälkimmäinen osuus sisältää tuttuja kansanlaulumelodioita hengellisillä sanoituksilla.

Mitä erityistä juhlassa on tarjolla?

– Koko juhlan ajan on auki Pakarintupa, josta voi ostaa vohveleita ja muita kesäherkkuja. Ihmiset voivat siis viettää aikaansa kahvilassa, kirkkopuistossa tai kirkossa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.