null Hvittorpin kurssikeskus on poissa käytössä 

Kokous- ja kurssikeskus Hvittorp sijaitsee Vitträsk-järven rannalla Kirkkonummella. 

Kokous- ja kurssikeskus Hvittorp sijaitsee Vitträsk-järven rannalla Kirkkonummella. 

Ajankohtaista

Hvittorpin kurssikeskus on poissa käytössä 

Espoon seurakuntien omistaman kokous- ja kurssikeskuksen käyttökatko ulottuu tammikuulle 2024 saakka.

Espoon seurakuntien omistama kokous- ja kurssikeskus Hvittorp on poissa käytöstä tammikuun alkupuolelle saakka. Kirkkonummella sijaitsevan kurssikeskuksen käyttökatko johtuu isoista remonteista.

Kurssikeskuksen päärakennuksessa tehdään parhaillaan keittiöremonttia. Tämän lisäksi jo olemassa olevan maalämpöjärjestelmän kapasiteettia lisätään. Espoon yhteinen kirkkovaltuusto myönsi 22.3.2023 Hvittorpin lämmitysjärjestelmän uusimiseen 640 000 euroa. Ympäristövaikutuksiltaan uudistus on merkittävä, sillä kurssikeskuksessa voidaan luopua öljylämmityksestä.

Espoon seurakuntien kiinteistöpalvelut ajoitti suurtalouskeittion korjauksen ja lämmitysjärjestelmän uusimisen samaan ajankohtaan, jotta käyttökatkosta olisi mahdollisimman vähän haittaa leiritoiminnalle.  Hvittorpin leiritoiminta on normaalisti vilkasta. Kurssikeskuksessa järjestetään kesäisin rippikoululeireja ja tähän aikaan syksyä esimerkiksi lasten ja nuorten leirejä, isoskoulutuksia ja diakonian leirejä.

Leirikeskustoiminnan päällikkö Marjo Törmänen kertoo, että käyttökatko ennakoitiin hyvin. Espoon seurakunnat kilpailuttivat muiden tahojen omistamia leiripaikkoja viime keväänä.

– Näin ollen leirejä voidaan järjestää esimerkiksi Vihdissä, Salossa ja Järvenpäässä. Mikään näistä korvaavista leiripaikoista ei ole liian kaukana Espoosta, sanoo Törmänen.

– Käyttökatko on tietenkin harmillinen asia, mutta kaikki on sujunut hyvässä yhteisymmärryksessä seurakuntien kanssa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.